Labyrint připravuje velkolepý Den dětí

Kladenský Labyrint je stále jedním z nejoblíbenějších středisek volného času a vzdělávání. S ředitelkou Blankou Bendlovou (na snímku) jsme si povídali o zájmu dětí jezdit na tábory a dospělých s nimi pracovat. Na závěr naše malé čtenáře pozvala na chystanou velkolepou akci.

Prázdniny jsou relativně daleko, ovšem přihlášky na tábory můžou rodiče vyplňovat už dávno. Evidujete velký zájem nebo se začíná projevovat ekonomická opatrnost a rodiče se koukají na ceny?
Zájem je obrovský. Například tábory v Libušíně jsou několik týdnů beznadějně zaplněné. Než cena tábora je pro rodiče důležitější mít o prázdninách kam dítě umístit. Klasické tábory jsou na tom obdobně. Pár volných míst bychom na nich ale našli.

Zdražovali jste citelně?
Snažili jsme se držet co možná nejnižší ceny. Ceny šly nahoru zhruba o deset procent. Dobré je, že na tábory dětem přispívají zdravotní pojišťovny i zaměstnavatelé.

Je možné založit úplně nový tábor?
V našich silách to je, ale problém je najít vhodný volný areál. Snadnější by bylo prohodit s jinou organizací, která má podobnou základnu jako my v Libušíně a poslat naše děti výměnou s jejich tam.

Další otázkou je dostatečný počet lidí, kteří by s dětmi na táborech pobývali a vytvářeli jim každý den program. Máte kde brát?
Takřka každý den mi chodí nějaký životopis zájemce o práci s dětmi. Mám z toho radost.

Na jakou vaši velkou akci pozvete děti v nejbližší době?
Poslední květnovou sobotu pořádáme ve spolupráci s městem a Sportovními areály města Kladna velký Den dětí. Obsadíme areál na Sletišti a navíc trampolínový park. Den dětí bude velkolepý.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí