Osobnosti školních lavic. Matěj je ochotný opět pomáhat

V našem tradičním seriálu Osobnosti školních lavic představujeme výrazné tváře kladenských základních i středních škol. V posledním letošním díle Matěje Slabého (17), studenta Střední průmyslové školy stavební a obchodní akademie.

Po vypuknutí bojů na Ukrajině jste se svými spolužáky patřili k nejaktivnějším organizátorům pomoci postižené zemi a jejím obyvatelům. Jak se vaše školní aktivita od této doby vyvíjela?
Mám pocit, že tohle téma spousty lidí jaksi unavuje. Určitě už to není aktuální téma. U nás ve škole utichlo. Osobně mám pocit, že už nemám čím pomoci, a také, že o pomoc už nestojí. Alespoň za námi žádný zástupce Ukrajinců s prosbou o pomoc nechodí.

Myslíš si, že se ještě někdy budeš v nějaké charitě angažovat?
Doufám v to. Rozhodně jsem ochotný opět pomáhat tam, kde bude potřeba.

Ukončil jsi druhý ročník na ekonomickém lyceu. Co ti dává tahle škola?
Jsem spokojený s úrovní vzdělání, které mi poskytuje. Učitelé se v nás snaží rozvíjet týmovou práci a naučit fungovat v kolektivu. Přitom nám v tom dávají absolutní volnost.

Kam po střední škole zamíříš?
Nevím. Rád bych pokračoval v ekonomii na vysoké škole. Mým snem je ale studovat dějepis. Třeba se dostanu na filozofickou fakultu, to bych pak byl velmi spokojený.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí