Petr Suchý končí a s ním hostinec U Chalupů v Braškově

Legendární kladenský kuchař Petr Suchý, specialista na asijské pokrmy, tento týden podle svých slov zřejmě jen na chvíli pověsí zástěru na hřebík. 

Braškovský hostinec U Chalupů pod vedením Petra Suchého tuto neděli otevře naposledy. Letitá historie psaná jedním z nejznámějších mistrů asijské kuchyně je u konce. Příští pondělí ovládne vnitřní prostory ticho a tma. Provozovatel se po čtyřicetileté praxi chystá do důchodu.
„Nejsou kuchaři, není obsluha. Když jsem poptával kuchaře, přišel jeden, rozhlédl se a pak už se neozval. Já jdu na odpočinek, mám na to věk. Nechci jít vařit jinam, nechci ve svém důchodovém věku začínat jako zaměstnanec. Zavřu hospodu a konec. Ale definitvně končit po čtyřiceti letech vaření asi nebudu. Když se naskytne něco zajímavého, třeba zase nějakou hospodu rozjedu,“ uvedl Petr Suchý pro Vaše Kladno.
Restaurace je ozdobou Braškova. Starosta obce Vladimír Dráb s rychlým otevíráním hostince nespěchá. „Když se najde někdo, kdo je minimálně stejně slušný člověk jako pan Suchý, tak mu ji pronajmeme. Ale nespěcháme na to. Jde nám o zachování dobré pověsti restaurace. Obávám se však, že v dnešní době se do toho hned tak někomu nebude chtít. A obzvláště ne mladým. Těm se většinou nechce tvrdě podnikat,“ poznamenal...

Jan Murárik

chalupa
Hostinec U Chalupů je zavedená značka 

chalupaa
Interiér zůstane zachován pro dalšího provozovatele

chalupaaaa
Petr Suchý si do Braškova přivezl výzdobu z kladenské Asie

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí