Cyklistické oázy. Otvovice, to je především Formanka Lucie Bílé

Vydali jsme se různými cyklistickými trasami kolem Kladna i kousek za hranice okresu. Zastavili jsme se v „cyklistických oázách“, abychom pro vás zmapovali, jaké občerstvení nabízejí a kolik vás bude stát.

Otvovice leží na cyklostezce mezi Zákolany a Kralupy nad Vltavou. Středobodem obce je restaurace Formanka zpěvačky Lucie Bílé. Zvenku dům ve stylu hostinců minulého století, uvnitř moderní současnost. Na dvoře postavte kolo do stojanu a nechte se občerstvit třeba skvěle chlazeným Bernardem.

Provozní doba: pondělí zavřeno, út – ne (11 – 23 hod., kuchyně zavírá v 21.00 hod.), od října do dubna je od pondělí do středy zavřeno.
Ceník hlavní nabídky: na čepu je Bernard desítka (35 Kč), jedenáctka (40 Kč), dvanáctka (45 Kč), točená limonáda (40 Kč), domácí limonáda (60 Kč), káva (35 – 80 Kč), balené nealko nápoje (35 – 60 Kč), utopenec (45 Kč), nakládaný hermelín s brusinkami (95 Kč), točená zmrzlina (50 Kč), burgery (285 – 310 Kč), polední menu (175 – 245 Kč), tyčinky, arašídy, chipsy a cibulové kroužky (15 – 25 Kč).
Cyklisty žádané: pivo.
Zajímavost: do Formanky se jezdí také za specialitami místní kuchařky.

Jan Murárik

otvovicedvur
Často tu bývá řídítko na řídítku

otvovicebila
Každý den za každého počasí vás ve Formance vítá Lucie Bílá

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí