Strážník Hrubý extrémní podmínky závodu vydržel

Strážník Městské policie Kladno Rastislav Hrubý absolvoval v minulých dnech mezinárodní závod série Hurricane Heat v Kysuckých Beskydech.

Na start 24hodinového závodu se postavila dvě družstva a v každém z nich bylo po 30 soutěžících z 6 zemí Evropy. Akce se koná pouze jedenkrát v roce a všichni účastníci si sáhnou až na dno svých sil. Po zaplacení 250 euro startovného dostane závodník hrneček, čínské hůlky, muži 6 cihel, ženy 4 cihly, 1,8 metru dlouhý dřevěný trámek, sáček s půl kilogramem fazolí. Během závodu museli soutěžící zapomenout na spánek, jídlo a pití bylo na povel. Porušením těchto pravidel hrozil trest pro celé družstvo.
To platilo i ve chvíli, kdy se některému z členů družstva nepodařilo splnit zadaný úkol. Již samotný začátek závodu byl, podle slov strážníka Hrubého, hodně náročný a prověřil fyzickou připravenost aktérů soutěže. Například k jídlu si mohli vybrat mezi sarančetem a moučným červem. Ten, kdo tuto svačinu nedokázal sníst, byl nemilosrdně ze závodu vyloučen. Závod nedokončili dva lidé. 
„Pro mě bylo nejtěžším úkolem výstup sjezdovky se zátěží šesti cihel zavěšených na trámku. Při plnění tohoto úkolu mi hodně pomohl polský kolega z družstva, který když viděl, že už nemůžu, tak mi přišel na pomoc. Díky tomu jsem načerpal další síly na výstup. Já jsem pak na oplátku mohl pomoci jinému svému kolegovi, kterému docházely síly. Už nyní se připravuji na alší extrémní závod,“ svěřil se kladenský strážník. 

-red-

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí