Cizinci na Kladně. Dobyl Slaný a teď posílil gastro svět v OAZe

Z rodného Turecka se vypravil na gastro zkušenou do Česka a uspěl. Za čtyři roky si svým kebabem podmanil město Slaný, aby se minulý týden přesunul do kladenské OAZy, kde se pokusí o totéž. Orhan Özčelík (49) sází na své speciální omáčky, které prý na české jazýčky platí.

Co vás přimělo zvednout v Turecku pomyslné kotvy a připlout do vod české gastronomie?
Politické ovzduší v mé zemi. Jsem Kurd a úplně se vším, co se u nás děje, nesouhlasím. Nechal jsem tam ženu a čtyři děti. Věřím, že získám povolení k trvalému pobytu a ony za mnou přicestují nastálo. Učím se kvůli tomu intenzivně česky (usmívá se). 

Žijete ve Slaném, kde jste prodával kebab se svým bratrem. Proč jste si nedávno vybral jako další štaci kladenské nákupní centrum OAZA?
Oslovil mě známý kladenský hostinský Honza Šifra a nabídl mi prostory vedle své pizzerie. Okamžitě jsem na nabídku kývl, protože OAZA má velký gastronomický potenciál. Jsem tam krátce, ale moje předpoklady se pomalu plní. Lidi na Kladně mají dobrý kebab rádi.

V čem tkví tajemství chutí?
V mých omáčkách, kterou jsem vyladil podle svého tajného receptu (usmívá se). Myslím si, že zákazníci hned poznají, když se něčemu věnujete poctivě. Jsem v práci každý den od rána do večera a nemůžu nic podcenit. Chci u vás zůstat, a proto na sobě i svém produktu musím hodně pracovat.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí