Miroslav Skála o hostech a jejich chutí ve Scale

Nedávno jsme navštívili novou kladenskou restauraci Scala, která se specializuje výhradně na italskou kuchyni. Jediná svého druhu ve městě se týden po týdnu dere na přední příčky oblíbenosti mezi hosty. Majitel restaurace Miroslav Skála si splnil kulinářský sen.

Podle ohlasu to na nás dělá dojem, jakoby jste na Kladně byli s touhle kuchyní odjakživa...
(směje se) Ale my tady vlastně odjakživa jsme. Na přerod z běžné kuchyně na italskou plno lidí čekalo. Třeba ženy na Kladně prý podobné společenské vyžití postrádaly. O víkendech zaznamenáváme mezi hosty vyšší počet žen než chlapů. Oblíbily si naše předkrmy, italská vína, proseco, nabízíme jim tři druhy Aperolu. Z předkrmů si často objednávají třeba bruschettu. 

Co si s oblibou objednávají muži?
Chlapi zkusí všechno. Nejvíc v současné době jdou špagety carbonarea. 

Co dalšího byste hostům doporučil při druhé návštěvě?
Určitě salcicciu, což je italská klobása. Kdo to zná, objedná si, kdo ne, tomu ji doporučím a vždyky se trefím (usmívá se).

Poměrně dost lidí k vám chodí s dětmi. Jsou mlsné?
Ty slyší na pizzu. Prý ji máme výtečnou.

Chystáte v nejbližší době kulinářskou novinku?
Do nabídky zařadíme čerstvé ryby.

Scala se vyznačuje na Kladno zvláštním objednávkovým systémem přes načtení QR kódu. V cizině téměř běžná záležitost, na Kladně novinka. S požadavkem klasického papírového menu tedy u vás neuspěji?
Ne. Šetříme papír a přírodu. Kdo nemá chytrý telefon, nebo se mu nechce přes něj pročítat naše menu, tomu půjčíme tablet a s objednávkou mu rádi pomůžeme. 

Jan Murárik

skaladort
Za redakci doporučujeme ochutnat také dolci neboli sladké

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí