Passatem z Amondu na čtyřicáté narozeniny Golfu GTI!

Ano, přesně 40 let je letos nejhezčímu modelu Volkswagenu, oblíbenému Golfu GTI.

Ve dnech 4. - 7. května se konal již 35. ročník srazu GTI Treffen u rakouského jezera Wörthersee. Celá akce byla věnována hlavně oslavě narozenin Golfu GTI. Na rozlehlé výstavní ploše bylo k vidění hned sedm generací modelu Golf GTI. Automobilka pro všechny zájemce o model GTI připravila vrcholný model VW GOLF GTI Clubsport. Vůz je na první pohled odlišný díky zadnímu velkému křídlu a dalším doplňkům. To hlavní se ale odehrává pod kapotou, kdy výkon motoru 2.0 TSI vystoupal až na 265 k. 

Expozice Volkswagenu obsahovala i další lahůdky, například GOLF R variant s motorem upraveným přímo továrnou na 350 koňských sil! To vše v provedení 4x4 a s automatickou převodovkou DSG. Dále zde byl k vidění vůz VW POLO WRC ze stáje VW Motorsport a další lahůdky. Celá akce GTI Treffen se v rakouských Korutanech koná každý rok na jaře. Osobně jsme se zde účastnili již druhého ročníku a musíme říci, že každý rok je vždy na co se dívat. Po celou dobu akce je bohatý doprovodný program, například v podobě arény, kde vystupují kaskadéři i drifteři, a večer se konají koncertní vystoupení. 

V městečku Reifnitz je hlavní komunikace, po které se projíždějí nejnadupanější a tuningově upravená vozidla, zejména modelu VW GOLF, ale i dalších značek koncernu, jako jsou Audi, Seat a Škoda. 

Pokud se rozhodnete vydat se sem příští rok, vřele doporučujeme. Cesta z Kladna vám bude trvat zhruba sedm hodin. Zvolit můžete trasu přes České Budějovice, která je dlouhá 560 km. 

Druhou možností je maximálně využít dálniční síť a jet přes Mnichov. Tato cesta je dlouhá 720 km a časově je shodně náročná jako první varianta. Naše trasa byla pohodová, a to díky vozu, kterým jsme cestovali. Společníkem po celé čtyři dny nám byl nový VW PASSSAT Variant z kladenského AMONDU. Motor 2.0 TDI s výkonem 150 k a převodovkou DSG si po celou dobu našeho cestování řekl maximálně o šest litrů nafty, i přes to, že jsme na německé dálnici chvilkami uháněli 230 kilometrovou rychlostí. Díky barvě, litým kolům a chromovým doplňkům jsme se na srazu GTI vůbec neztratili. 

- red -

 

 gtivstupni

Vstupní brána na akci Treffen GTI

gti

Krasavec na pohled

gtigolfdunlop

GOLF Dunlop od tunera Oettingera

gtibrouk

Brouk v zelené

gtiexpozice

Expozice ke 40. narozeninám Golfu GTI

gtidalsi

Další z úžasných skvostů

gtigolf gti 7 clubsport

GOLF GTI 7 Clubsport

gtigolf gti 7 clubsport podruhe

Golf GTI 7 Clubsport podruhé

gtigolf gti ze zuly

GOLF GTI ze žuly

 

gtigolf gti brcal

Golf GTI brčálník

gtikazdy

Každý stánek měl svého Golfa GTI

gtikluci

Kluci z NDR běžně jezdí v Golfu R  - 300 k

gtikvideni

K vidění byly různé vozy VW

gtilamando

VW LAMANDO GTS - vůz pouze pro čínský trh

gtimuzske

Mužské oko si zde přišlo na své hned dvakrát

gtinasesrdcovka

Naše srdcovka č.1 GOLF GTD

gtinaspassat

Náš Passat vedle Golfů GTI

gtinastari

Na stáří nezáleží

gtinavod

Návod na úpravu VW Caddy

gtinetradicni

Netradiční Golf GTI

gtisrdce

Srdce Golfu R 35 Perfomance s 350 k

gtitouzjeporadny

To je už pořádný Golf  - 500 koňských sil

gtivwpolo

VW Polo WRC -  Volkswagen Motorsport

gtivyrazny

Výrazný GOLF GTI 7

gtizluta

Žlutá je taky dobrá ...


Počasí Kladno

Předpověď počasí