Silákům v Kladně vládl mistr světa Tkadlčík

Druhý ročník Strongmana v Kladně ovládl na celé čáře mistr světa i rekordman v mrtvém tahu Jiří Tkadlčík. Další jeho rekord, tentokrát český v tlaku jednoruční činky nad hlavu, mu vzal Lukáš Patera. 

Tahání kamionu, nošení pytle na čas, přenášení konstrukce, mrtvý tah a další disciplíny v podání nejlepších závodníků do 105 kilogramů váhy vidělo včera Kladno na parkovišti před obchodním centrem OAZA.

Nejsilnější z Čechů v této váhové kategorii Jiří Tkadlčík potvrdil roli favorita a svým soupeřům takřka v žádné disciplíně nedal šanci na jasné vítězství. Ostatně Tkadlčík letos v červenci překonal v kategorii do 105 kilogramů výkonem 406 kilogramů světový rekord v mrtvém tahu. Ovšem v nesoutěžní disciplíně včera v Kladně o jeden rekord přišel. Do soboty totiž jako jediný Čech ve své váze zdvihl nad hlavu vstoje jednou rukou činku o váze 122 kilogramů. Novou hodnotu v téhle disciplíně na akci pořádané Davidem Fechtnerem s Dream Body Fitness stanovil exkladenský Lukáš Patera. Na třetí pokus vytlačil nad hlavu dechberoucích 125 kilogramů! Gratulaci poté přijal například od legendy československého hokeje Milana "Balíka" Nového, který poznamenal, že za jeho časů kladenský tým zvedal sto dvacet kilogramů, ale vleže... 

Jan Murárik

silasoutezici

Soutěžící začali taháním kamionu

silaprenaseci

Přenášení závaží na vzdálenost a čas

silatkadlcik

Tkadlčík se rozehřívá před mrtvým tahem

silanevzdy

Ne vždy síly stačily

silapatera

Patera se rozcvičoval se 105 kilogramy

silamoderator

Moderátor před pokusem o světový rekord zpovídá Tkadlčíka s Paterou

silapateravroli

Patera v roli rekordmana děkuje divákům za povzbuzování

silabyvaly

Bývalý rekordman gratuluje současnému

silakral

Král českých siláků Jiří Tkadlčík

silaskvele

Skvělé závody uspořádal David Fechtner

Foto: Vaše Kladno a  Václav "Kony" Konrád

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí