Kladno hází a Kladenské memoriály už mají termín

Mezinárodní atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály už je v mezinárodní termínové listině roku 2020. Významnou atletickou událost uvidíme na Sletišti 16. června. 

Příznivci královny sportu se tak znovu mohou těšit z největší a nejvýznamnější atletické podívané roku v Kladně. Tahle tradiční atletická událost v režii klubu Tepo Kladno si svou kvalitou vysloužila zařazení do prestižní společnosti World athletics continental tour.

Certifikace Kladna mezinárodní atletickou asociací není jedinou novinkou. Druhou významnou změnou je posunutí tradičního termínu mítinku. Příznivci atletiky byli zvyklí, že Kladno hází a Kladenské memoriály jsou prázdninovým závodem. Pro příští rok však pořadatelé rozhodli o posunu termínu do dřívějšího června. „Museli jsme reagovat na specifika sportovní sezony, která bude v příštím roce významně ovlivněna olympijskými hrami. Chceme dát příležitost především domácím sportovcům plnit limity do Tokia, a tak jsme museli posunout termín závodu. Tradiční červencový termín už je totiž dávno po uzávěrce nominace,“ popisuje jeden z hlavních motivů změny termínu ředitel závodu Jakub Kubálek.

Jan Murárik 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí