Na Sletišti stojí hala díky tenisové škole

V kladenském klubu Tenis DLI Sletiště se postavili zlým prognózám čelem a tradičně natáhly přes dva kurty přetlakovou halu. Trenéři Marek Maršoun s Lenkou Čargovou (provozovatelka areálu) hýří optimismem a zdůrazňují, že hala stojí hlavně kvůli dětem z tenisové školy.

Váhali jste dlouho, jestli halu postavit?
Lenka: Neváhala jsem. Spočítala jsem si, že bychom to měli zvládnout. Samozřejmě, pokud nás ceny energií donutí ukončit provoz, tak to budeme muset udělat. Spustili jsme letos tenisovou školu a nemůžeme najednou říct dětem a jejich rodičům, že u nás se kvůli cenám energií už teď nebude trénovat přes zimu! Nemusíme být s halou v zisku, ale věříme, že to nějak poplatíme a školu do jara udržíme. My to pro děti děláme srdcem.
Marek: Školu nelze provozovat jen půl sezony. Děti se vám rozutečou do jiných klubů a na jaře se nevrátí. Na letní klientele se v kladenské konkurenci stavět nedá.

Zvýšily se u vás razantně ceny kvůli růstu různých výdajů?
Lenka: Zdražili jsme hodinu hraní v hale o deset procent. Rekreantů rapidně ubylo. Nevím, jak v jiných klubech na Kladně, ale my jsme přes léto úbytek zaznamenali. Lidé šetří nebo létali na dovolené, což v době covidu nemohli? Nevím. Ale třeba v září zrušili padesát procent rezervací kvůli počasí… Díky škole jsme přežili.

Splnila škola vaše očekávání?
Marek: Ve škole jsou spousty šikovných dětí. Největší skupina je ve věku devět až dvanáct roků. Hráčský talent se projeví časem, takže se nedá teď přímo na někoho ukázat, jako na možnou budoucí tenisovou hvězdu. Přirozeně se pravidelným tréninkem mnoho z nich lepší. Je na nich, kterou cestu si ve sportu vyberou.
Lenka: Chodí do ní maximum dětí, kolik zvládneme s naším počtem trenérů i hodin (usmívá se). Školu vnímám velmi pozitivně a rozhodli jsme se dál nabírat další děti. Příští rok bychom mohli postavit dvě družstva mladších žáků. Naše žáky příští sezonu přihlásíme do soutěže.

Jan Murárik

adeisdeti

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí