Michal Bradáč: Musíme zpátky do škol

Školní florbalová liga na Kladně zažívala před zásahem koronaviru velký zájem základních škol. Po uvolnění covidových opatření zájem poklesl na polovinu. Jak vrátit školy do ligy, o tom jsme si povídali s hlavní organizátorem turnajů Michalem Bradáčem.

Kladenská Školní florbalová liga vstupuje do dalšího roku své existence. Proč se o účast na turnajích nezajímají všechny kladenské školy?
Tohle téma řešíme od zahájení ligy po covidových opatřeních. Mysleli jsme si, že zájem o turnaje projeví většina škol, aby více zapojily žáky do pohybu. Stal se téměř opak. Turnajů ligy se účastní pravidelně čtyři školy, z toho jedna je z Buštěhradu… Vyzkoušíme, jak zabere osobní návštěva škol. Ukážeme jim podmínky soutěže i její výhody. Prostě musíme zátky do škol.

Využijete přitom také akcí města, například programu Trenéři ve škole?
I touto cestou se vydáme. Florbal je v projektu zastoupený, tak je to jedna z cest, jak do ligy školy znovu dostat.

Dostala se k vám ze škol alespoň rámcová zdůvodnění, proč do turnajů svá družstva neposílají?
Dostala. V některých školách prý není, kdo by jednou za měsíc strávil s družstvem na turnaji dopoledne. Samozřejmě jde i o tréninky na turnaje ve škole. Musíme se vrátit do úplných začátků ligy, kdy jsme s ní před necelými třinácti roky začínali. Ale třeba důvod je úplně někde jinde, než jsme v tomto rozhovoru zmínili…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí