Svačinka si po letech užívá jízdu play off. O víkendu chce splnit sen sobě i klubu

Před touto sezonou se Tomáš Svačinka vrátil z florbalového „důchodu“ v divizní Slavii a teď si užívá kladenskou jízdu play off. Rád by o víkendu opět prožil slastnou vítěznou tečku. Kanonýry k ní dovedou případné dvě výhry v Hodoníně nad silnými brněnskými Buldoky (dnes od 19 hodin, zítra od 16 hodin).

Tomáši, co bude o víkendu klíčové pro úspěch?
Nejdůležitější bude naše koncentrace po celých 60 minut. Víme, že když tento aspekt do naší hry dostaneme, jsme jen těžko k poražení. Ale je k tomu potřeba stoprocentní soustředění od každého člena týmu. Druhým důležitým pilířem bude trpělivost v útočném pásmu. Určitě se na víkend připravujeme do detailu takticky, ale tady bych podrobnosti nechal samozřejmě v kabině.

Stav je 1:1 na zápasy, ale asi jste si o víkendu dokázali, že když budete hrát svou hru, můžete Buldoky přehrávat, že?
Určitě. Možná jsme měli trochu v hlavách, jak Brno dokázalo v semifinále svým zataženým blokem zdeptat Ústí a v prvním zápase jsme opravdu do útoku nehráli dobře. Jak už jsem zmínil, když se nám povedlo hru vepředu trochu zklidnit a počkat si na správné momenty pro zakončení, dělali jsme Buldokům velké problémy.

Jak vám může nedělní obrat pomoct psychicky?
Může i nemusí. Samozřejmě je to velká vzpruha, ale nesmíme se tím nechat ukolébat. V sobotu začíná nový zápas a my už uplynulý víkend potřebujeme hodit za hlavu.

Na co si naopak musíte dávat od Brna největší pozor?
Brno je nejlepší v lize v řešení brejkových situací, mají je opravdu skvěle nadrilované a hrozí z nich při každé příležitosti. Zaměřit se určitě musíme i na jejich přesilovku, v ní nás hodně trestali. Obecně je to prostě dobrý tým, ne nadarmo dlouho vévodil základní části, takže zápasy jsou vyrovnané. Ale to jsme před sérií čekali.

Jste zkušený borec. Jak si tyto vypjaté zápasy užíváte?
Moc. Je to pro mě po dlouhé době ta pravá play off jízda, kterou jsem zažil jen při juniorském mistrovském titulu v Ostravě. Po přechodu do mužů jsme se s FBC plácali někde na hraně play off a play down a v Tatranu jsme nejdál došli do semifinále. Tudíž si hrozně vážím, že jsem zase v týmu, ve kterém můžeme bojovat o tu nejvyšší metu až do konce.

Zdroj a foto: Kanonýři Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí