Neskutečné drama, které ale šťastně patří Brnu. Rozhodne se v sobotu!

Byl to zápas jako řemen, jen má tedy pro Kanonýry smolný konec. Pouhých 13 vteřin před koncem totiž brněnští Buldoci vstřelili vítězný gól na 6:5, který znamená, že finálovou sérii rozhodne až poslední pátý zápas. Ten se hraje v sobotu v hale BIOS a vítěz si zajistí přímý postup do superligy, zatímco poraženého čeká ještě baráž.

Od začátku měl zápas grády, nekonalo se žádné taktické vyčkávání a hrálo se oboustranně velmi aktivně. I přes několik kladenských šancí ale šli ve 12. minutě do vedení domácí, když se z otočky prosadil Kučera. A ve 24. minutě bylo pro hosty ještě hůř, když se míček odrazil k úplně volnému Vaverčákovi. Kanonýři se i za podpory svých skvělých příznivců ještě do konce druhé části dostali zpět do hry. Nejprve v 29. minutě pláchl Fišer a svým sólem přes skoro celé hřiště, které zakončil přesnou střelou, snížil. O tři minuty později se Ponomarev blýskl skvělým zákrokem proti Koláčnému, pak hned vzal míček do rukou, poslal do rychlého brejku Krbce, jenž předložil Papouškovi a bylo vyrovnáno!
Drama pokračovalo i ve třetí třetině. Dominik Janda znovu po skvělém a rychlém brejku strhl vedení na kladenskou stranu, ovšem jen o minutu později srovnal Vaverčák. Následně navíc Buldoci hráli přesilovku za sekání Papouška. Kanonýři ji však aktivní hrou zvládli ubránit a jen co se Papoušek vrátil na hřiště, „omluvil“ se vybojovaným míčkem za brankou, který následně naservíroval volnému Bachmaierovi, jenž se zblízka nemýlil.
V 50. minutě ale dostal prostor Sedmera a přízemní střelou opět srovnal, aby za další čtyři minuty zase Bulldogs překlopili zápas na svou stranu. Kanonýři museli riskovat, i proto měli domácí několik šancí na navýšení skóre, Ponomarev ale vytahoval skvělé zákroky. V 57. minutě se pak hostům vydařilo aktivní napadání, Bachmaier získal míček a Tomášek srovnal na 5:5. Když už se vše schylovalo k prodloužení, Brno rozjelo poslední útočnou akci a bylo úspěšné. Pouhých 13 vteřin před koncem dal vítězný gól Mráz.

Branky a asistence: 12. Kučera (Gregr), 24. Vaverčák, 43. Vaverčák, 50. Sedmera, 54. Kalousek, 60. Mráz - 29. Fišer (Pfaur), 32. Papoušek (Krbec), 42. Janda, 46. Bachmaier (Papoušek), 57. Tomášek (Bachmaier).
Sestava Kanonýrů: Ponomarev (Janoušek) – Krbec, Frýba, Stůj, Svačinka, Tomášek, Veselý – Tom. Chroust, Bachmaier, Tad. Chroust – Novák, Pfaur, Janda – Papoušek, Fišer, Fojtík – Bohuslávek, Spurný, Hübner. Trenér: Přívara.

Text a foto: Kanonýři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí