Bude to kladenské peklo, říká o malém superfinále Matyáš Bachmaier

Finálová partie mezi Kanonýry a brněnskými Bulldogs dnes (18.00 hod.) vyvrcholí v kladenské HaleBIOS. Kdo uspěje, tomu se rozevřenou brány do superligy. Poraženého pak čeká ještě reparát v podobě baráže proti Pardubicím. „Už se nemůžeme dočkat, až to rozjedeme před našimi fanoušky,“ říká nejproduktivnější hráč základní části i play off Matyáš Bachmaier. Dnešní utkání je vyprodané.

Bachy, když si vezmeš minulý víkend, tak co hlavně musíte v rozhodujícím zápase zlepšit?
Chceme zlepšit obranu. Má to být naše silná stránka, ale v Hodoníně jsme bohužel udělali až moc chyb. Zároveň se připravíme na osobní obranu stejně jako před pátým zápasem s Otrokovicemi.

Co naopak může být vaše výhoda?
Naše přednost bude víra v nacvičené věci a naší hru. Máme zkušenosti s pátým zápasem ze semifinále a předností hlavně budou kladenští fanoušci.

Však se zápas vyprodal za pár hodin.
Vůbec se tomu nedivím. Už se mi několikrát v obchodě či v kavárně stalo, že se skupinka lidí baví o kladenském florbale. Město tím víc a víc žije. Mám z toho opravdu velkou radost. Samozřejmě všichni stálí fanoušci a sledovatelé si tento zápas nemůžou nechat ujít, a tak se hala hned vyprodala. Bude to fakt kladenské peklo a těším se až to začne.

Máte se ještě vůbec s Bulldogs jak překvapit?
Těžko říct. My se připravíme na všechny možné scénáře a docílíme tím toho, že nás už nic nepřekvapí.

Byl jsi lídrem Kanonýrů v základní části a jsi i teď v play off. Jak vnímáš svou důležitost v tom rozhodujícím zápase?
Každý člen je v tyto momenty důležitý stejně. Jsme v tom všichni společně a hrdinou zápasu se může stát kdokoliv. Já hlavně chci, aby ze mě bylo vidět, že ubojovat postup pro mě znamená všechno. A chci bojovností a obětavostí strhnout ostatní. Tak se vyhrávají tyhle zápasy.

Text a foto: Kanonýři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí