Kladno hází za dva dny. Matěj Krsek potřebuje dobrý čas kvůli Paříži

Má bronz z mistrovství světa ve štafetě, účastnil se olympijských her a na domácí půdě sbírá mistrovské tituly. Odchovanec klubu A.C. TEPO Kladno se ve středu na mítinku Kladno hází představí s chutí opět vyhrát.

Prý vám padla šance dostat se na olympiádu do Paříže...
Určitě ne, stále tu šanci mám. Věřím, že se minimálně jako mixová štafeta do Paříže dostaneme. Doufám také, že se na Hry kvalifikuji i individuálně. V současnosti k tomu mám docela nakročeno (usmívá se). Potřebuji mít pět dobrých výkonů, přičemž už mám tři. V pěti závodech, které jsou přede mnou, bych potřeboval dvakrát zaběhnout velmi dobře.

Započítáváte mezi ty závody i kladenský mítink?
Bude jedním z nich, který by mi mohl pomoct se do Paříže dostat.

Měl byste na Kladně běžet v závodě s legendou českého sprintu Pavlem Maslákem. Spoléháte na jeho rychlost, která by vám měla ten úspěch zaručit?
Pokud Pavel poběží, tak je to pro mě především čest s ním běžet. Třeba i díky jemu budu mít jeden ze dvou úspěchů odškrtnutý.

Co pro vás znamená mítink Kladno hází?
Je to akce, na kterou se v každém roce těším nejvíc. A hlavně se koná v mém rodném městě. Znám stadion, každého z pořadatelů. Moc to pro mě znamená. Chci všechny potěšit skvělým časem.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí