Tradiční tenisový Edy´s Cup vyhráli Fokt s Pošmourným

Přes třicet roků se na Kladně touto dobou koná tenisový turnaj v deblu pořádaný hokejovými odchovanci slavného středočeského klubu. Výjimkou není ani letošní jaro. O víkendu se na městských kurtech SK uzavřel další Edy´s Cup, kdysi nazvaný Placatka Cup.

Šestnáct dvojic se rozdělilo do čtyř skupin, z kterých se dál dostaly nejlepší páry. A právě od čtvrtfinále byl turnaj zajímavý a tenisově koukatelný. V něm z nejznámější jmen zápolily o semifinále například Petr Tatíček (bývalý populární hokejový bek a pozdější trenér áčka) s Ivanem Majeským (bývalý hráč Rytířů i NHL), Daniel Kružík (kladenský odchovanec a v současnosti hráč Karlových Varů) s Jakubem Jarošem (ve své nejlepší době velký fotbalový talent, v současnosti hráč Tuchlovic), Jan Suchopárek (kladenský fotbalový odchovanec a vicemistr Evropy) s Radkem Bejblem (bývalým Slávistou a rovněž vicemistrem Evropy), či Borek Fokt (dvojnásobný mistr ve volejbale s Kladnem). Ten nastupoval po boku Milana Pošmourného, bývalého hokejisty Kladna a nyní podnikatele. Z dalších známých jmen se objevily Daniel Jůn (hokejový trenér v Německu) či Zdeněk Vrba (známý moderátor z Buštěhradu).
Z vyjmenovaných se do finále probojovali Radek Fokt s Milanem Pošmourným a Jůn s Radkem Hlavatým (od příští sezony asistent trenéra v hokejové Slavii Praha). Prvně jmenovanému páru (na úvodním fotu) pomohl k výhře i tie-break a poprvé v historii turnaje zvedl pohár nad hlavu.

Jan Murárik

adyshlava
Hlavatému (vzadu) s Jůnem chybělo k celkové výhře pár balonků

edyskruza
Ani skvělý Kružíkův levoruční forhend k postupu do finále nestačil...

edysmaje
Překvapivému vyřazení došlo u favorizované dvojice Tatíček (blíže k síti)/ Majeský

edyssuch
Bejbl (na síti) a Suchopárek šli do sprchy také předčasně...

edysfial
Bezpočet sezon je hlavním pořadatelem turnaje bývalý kladenský kapitán Petr Fiala

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí