Mráz v Kladně Motoru nesvědčil

Upřímně, čekali jsme větší návštěvu. Na šlágr kola jsou tři tisícovky diváků málo. Ale kdo přišel, viděl dvě třetiny slušný hokej, který domácím Rytířům vynesl výhru nad Českými Budějovicemi 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

„Kladno bylo prvních deset minut lepší, Motor pak hru vyrovnal. Je to hezký hokej. Myslím, že Rytíři vyhrají, protože Jihočeši mají slabšího gólmana, na kterého mohou doplatit v play off,“ shrnul úvodních dvacet minut dění na ledě Jaromír Látal, manažer Mladé Boleslavi, který se objevil mezi hosty zápasu.

Kladenští povolali juniory Hajného s Miurou a do hostů se pustili s extraligovou vervou. Škoda, že jim ona verva nevydržela déle. Hosté se totiž nejen oklepali z úvodního náporu, ale ubránili se dokonce ve dvojnásobném oslabení. V závěru přesilovky Skuhravý trefil od modré spoluhráče Rudovského pukem do tváře. Ten padl jako podťatý a už cestou z ledu mu na líci vyskočil otok velikosti většího citrusu. Obavy pochvíli rozptýlil Rudovský starší, který nám sdělil, že jeho syn bude v utkání pokračovat, neb ho puk trefil naplocho.

Fanoušci se shodli, že by v první třetině Kladnu slušelo dvougólové vedení. Stacha, který v deváté minutě tečoval Nashovu střelu, napodobil o takřka půl hodiny později Pitule přímou střelou z pravého kruhu. Jen dozněly oslavy, přidali Rytíři pojistku v podobě třetího gólu. Kindl, čerstvý navrátilec z marodky, využil smutnění hostí, najel si při jejich střídání do pásma a v pohodě zakončil.

„Je to rozháraný, bez přihrávky, ale jsme lepší. Nevím, co by se mi dneska mělo na Budějovicích líbit,“ poznamenal k dění ve třetím dějství „Čužák“ Rys. Vystihl tím vše.

Rytíři proměnili jedinou přesilovku, Rudovský přežil hokejovou smrt, Mensator vychytal třetí nulu v sezoně, Miura se dokázal dostat k zakončení, ale na svůj premiérový gól si ještě počká. O něco dřív se dalšího zápasu dočkají kladenští fanoušci na svém zimáku. Ve středu totiž Rytíři hostí Benátky (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 9. Stach (Nash, Kindl), 39. Pitule (Ptáček, Repe), 40. Kindl (Zajíc)

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Repe, Gutwald, Růžička, Zajíc, Ptáček, Kehar – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Miura, Strnad – Hajný.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Marek, Rob, Babka – Guman, Mikyska, Švihálek – Žálčík.

Diváků: 3193

Nejlepší Rytíř podle VK: Mensator

 Jan Murárik

 

cbfanousci

Z Budějek přijela parádní grupa...


Počasí Kladno

Předpověď počasí