Jasmin Cull: V Kladně jsem spokojený

Jako volejbalista i jako člověk procestoval Jasmin Cull (32) velký kus světa. Dnes už jen bývalý Chorvat s kanadským pasem hraje volejbalovou UNIQA extraligu za Kladno a je zde spokojený. Jak se do Kladna dostal a kde všude žil? Na to odpovídal v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Popište nám vaší volejbalovou kariéru…
S volejbalem jsem začínal v sedmnácti na kanadské univerzitě. Následně jsem si zahrál v Nizozemsku, Chorvatsku či Libanonu.

Jaký je váš největší úspěch v tomto sportu?
Zatím asi žádný velký úspěch nemám. Proto snad v letošní sezoně nějakého úspěchu dosáhnu. Přál bych si vyhrát titul s Kladnem nebo zde udělat co nejlepší výsledek.

Proč jste si vůbec vybral dres Kladna a český volejbal?
Neměl jsem žádný kontrakt, pak přišla tato nabídka. Mám v České republice kamarády, kteří žijí v Brně. Pak jsem to zde zkusil a teď mohu říci, že mám Kladno rád a je tu výborný trenér. Má obrovskou energii a hráči se díky němu zlepšují. V Česku jsem však nikdy před tím nebyl.

Jak jste tady zatím spokojen?
Spokojený určitě jsem. Myslím, že se tým stále formuje. Postupem času to bude lepší a lepší, jen musíme dále tvrdě trénovat a držet se strategie našich trenérů. Hlavně je důležité, abychom hráli jako tým a měli stejný cíl, pak to bude dobré.

Máte v Kladně práci, vyděláváte si zde nějak nebo jen hrajete volejbal?
Hraji pouze volejbal a práci nemám. Mám našetřené peníze a do Vánoc se tady budu prát o smlouvu. Klub mi hradí jen ubytování. Musím zde přesvědčit o svých kvalitách.

Teď odbočím od volejbalu a položím osobní otázku. Narodil jste se v Záhřebu, jste ale Kanaďan. Vysvětlíte to?
Ano, narodil jsem se opravdu v Záhřebu a žil tam do čtyř let. Poté se moje maminka přestěhovala kvůli práci do Tripolisu v Libyi a já jsem šel s ní. V Africe jsme pak žili dalších šest let. Potom poznala mého nevlastního otce a on byl Kanaďan. Následně se vzali a my odletěli do Kanady, kde žijeme dodnes.

V Kladně žijete už druhý měsíc. Jak se vám město líbí?
Je to malé město, ale je útulné a centrum je roztomilé. Lidé jsou tady přátelští a mám to tu zatím opravdu rád.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí