Miroslav Příložný: S vedením SK hledáme cestu, jak fotbalu pomoct

Loni v létě přišel s vizí zlepšit podmínky pro první mužstvo fotbalového SK. Za ním do klubu přišla společnost Talon Invest, které ovšem na konci podzimu došel finanční dech. Bývalý fotbalový kanonýr Miroslav Příložný (60) nyní předal tým opět do rukou původního vedení v čele s Josefem Drahotou a Eduardem Novákem.

Jak hodnotíte s odstupem času podzimní výkony mužstva, které je ve své divizní skupině druhé?
Mužstvo předvedlo výkony, které se od něj, vzhledem ke složení sestavy, čekaly. Škoda některých zbytečných klopýtnutí, mohlo to být ještě lepší. Otázkou je, jak by vypadalo postavení mužstva, kdybychom mu v létě po našem příchodu nepomohli. S velkou pravděpodobností by v něm nebyli minimálně tři hráči a nastala by ekonomická krize. Hráčům dlužíme za dva měsíce, před námi těch měsíců bez koruny bývalo více.

Společnost Talon Invest z klubu odchází. Jaké je v něm vaše budoucnost?
Rád bych v SK u fotbalu zůstal a s vedením klubu spolupracoval. V pátek jsem se sešel s užším vedením klubu, pány Novákem a Drahotou. Ze schůzky jsem odcházel s pocitem, že dál hledáme společně cestu, jak fotbalu v SK pomoct.

Jaká bude v klubu vaše role, co mu můžete nabídnout?
Myslím, že stále mohu přispět ke stabilitě áčka. A také mám letité hráčské zkušenosti z vrcholového fotbalu. Rozhodně chci SK pomoct. Ale jak jsem poznal blíže jeho okolí ve městě, fotbal tu vážně zajímá jen hrstku lidí. Bude to pro nás pro všechny velmi těžké.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí