Marek Račuk: Nevím, jestli dohraji sezonu v Kladně

Přišel z Chomutova v rámci kompenzace startů Davida Stacha v dresu Pirátů. Marek Račuk (23), odchovanec teplického a litvínovského hokeje, včera na Slavii sehrál za Rytíře první zápas. Ovšem svou kladenskou budoucnost má podle svých slov nejistou.

V úterý jste hrál za Chomutov extraligu v Brně, včera za Kladno ligu v Edenu. Neštve vás skok o soutěž níž?
Neštve. Naopak jsem rád, že zůstanu v herním tempu. Že půjdu do Kladna, to jsem věděl už v říjnu, jenom nebylo jasné, kdy to bude. V Kladně mě postavili do první lajny, takže jsem spokojený.

Jak se vám hrálo proti Slavii s novými spoluhráči?
Z naší strany to byl dobrý hokej. Slavii jsme přehrávali, jenom nás sráželo, že jsme neproměnili šance. Potvrdilo se, že Kladno má velmi kvalitní tým.

Nastoupil jste na pravém křídle, přičemž v Chomutově jste hrál centra. Je hra na křídle pro vás těžší?
S tím nemám problém. Odmala hraji buď pravé křídlo, nebo na centru. Kam bych jít nechtěl ani za nic, to je levá strana (směje se).

Z Chomutova jste jezdil hrát i první ligu za Kadaň. V jejím dresu jste se několikrát potkal i s Kladnem. Jak na vás, jako na soupeře, Rytíři působili?
Proti nim se mi hrálo výborně. Mně jejich styl hokeje vyhovuje. Mám rád mužstva, která hrají hokej a hrají ho dobře. Je obrovský rozdíl, jestli hrajete například proti Litoměřicím nebo třeba Šumperku. Kladno, to je téměř extraliga. Nelze si nevšimnout, že mají velmi vyrovnané tři lajny, ta čtvrtá, jako všude, je určena pro mladé kluky. Takže ani v tomhle není v Kladně rozdíl v porovnání s extraligou. A taky se mi proti Rytířům hrálo dobře, protože jsme je porazili…

Těšíte se na sobotní duel s Kadaní?
Nevím, jestli nastoupím. Já zatím ani nevím, kde dohraji sezonu, jestli v Kladně, nebo v Chomutově (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí