Trenér Pihávek: Přes zimu stabilizujeme tým

Tým SK, který se po podzimu příliš nezměnil, čeká tvrdá zimní příprava. Trenér Ivan Pihávek ví, že žádné velké posily do SK zřejmě nepřijdou.

V jakém tréninkovém rytmu jste do přípravy vstoupili?
Hráči absolvují dva herní a tři kondiční dny v týdnu a k tomu středeční přátelské zápasy v Rynholci a pohárové o víkendech na hřišti pražského Meteoru.

Přivítáte posily?
V nejbližší době určitě ne. Spíše stabilizujeme mužstvo. Teď je pro nás nejdůležitější vyladit tréninky tak, aby měly význam. Je obtížné všem vyhovět, protože každý má nějaké buď pracovní, nebo studijní povinnosti.

Z kádru už odešel Kolmistr. Postrádáte ještě někoho?
Ukončil u nás hostování Petr Růžička ze Slavie Praha, který má jít na zkoušku do Vlašimi. Uvidíme, jak tam dopadne. Na posílení se zaměříme později. Stále sháníme vhodného útočníka.

Otazníky visely nad odchody Suchého, Hanzlíka a Čížka…
Suchý s Hanzlíkem do pražské Viktorie nejdou, domluvil jsem se s nimi, že zůstanou v Kladně, stejně jako Čížek, který nám nepatří.

V sobotu hrajete na Meteoru (16.00 hod.) s Třebechovicemi a následně ve středu v Rynholci také na umělé trávě se Štěchovicemi (18.30 hod.). Celkem vás do začátku jara čeká třináct zápasů. Půjdete do všech naplno?
To je můj trend. Na umělé trávě se mnohé výkonnostní rozdíly stírají a hráči tak mohou, kromě kondice a herní jistoty, nabrat při plném nasazení i potřebné sebevědomí do jarních bojů o postup.

Jan Murárik

trenerzadne

Žádná hala, žádné teplo, ale tvrdá příprava na umělé trávě, to je zima v podání fotbalistů SK

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí