Křesťan vedl Kladno za výhrou

Kladenští volejbalisté potvrdili v Praze roli favorita zápasu jen částečně, když vyhráli až v pátém setu. ČZU – Kladno volejbal cz 2:3 (25:18, 25:19, 21:25, 27:29, 8:15).

Kladenští vedou extraligovou společnost co do počtu dosud odehraných setů v dosavadním vývoji sezony. Jenom výjimečně hrají méně než pět sad za zápas! Stejně jako naposled na ČZU. Poslední celek extraligy zřejmě na Kladno umí. Už v prvním vzájemném duelu dotáhli Pražané skóre do zkrácené hry. Nyní mohli ukončit zápolení ve čtvrtém setu, ale Kladno se v utkání udrželo.

„Ve čtvrtém setu jsme byli šťastnější. Hráči ČZU jen potvrdili, že se na nás umějí připravit,“ povzdechl si trenér Kladna Milan Fortuník a dodal, že měl v týdnu potíže mužstvo namotivovat: „Na hráčích byla znát jakási mírná únava.“

Kladno si komplikovalo život na palubovce vlastní špatnou přihrávkou. Naštěstí má ve svém středu Křesťana. „Křesťan byl rozdílový hráč. Utkání zvládnul naprosto skvěle a vlastně nám ho vyhrál,“ usmíval se spokojený kouč.

Základní sestava Kladna: Fokt, Křesťan, van Haarlem, Bouza, Trojan, Nesvačil, libero Sadílek, střídali: Syrůček, Cull, Kozík.

Jan Murárik

tabuleczu


Počasí Kladno

Předpověď počasí