Trenér Pihávek: Zklamala mě hra obrany, budu ji točit

Jako každou zimu, tak i letos fotbalisté SK pod trenérem Ivanem Pihávkem (na snímku) tvrdě dřou. Bude v jejich případě platit známé pořekadlo „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“? Přípravné výsledky tomu zatím odpovídají – hůř už být asi nemůže. Kladenský kouč má o několik vrásek na čele víc.

Po herní stránce se vám povedlo utkání s juniorkou Bohemky, které jste vyhráli. Ovšem ve dvou zápasech turnaje na Meteoru jste inkasovali vždy po pěti gólech. Čím to je?
Hráči tvrdě makají na tréninku, do toho hrají v týdnu dva zápasy, takže mají nárok být unavení. Ale to neznamená, že zároveň s tím přestanou bojovat. Jestli jsem byl spojený s jejich přístupem k zápasu s Bohemkou, pak nejsem ani trochu spokojený s jejich herním nasazením v utkání s Českým Brodem. Zvláště někteří obránci by si měli sáhnout do svědomí. Vždyť za poločas šly do našeho vápna tři pořádné centry a byly z toho tři góly!

Co s tím budete dělat?
Máme v mužstvu hodně hráčů schopných hrát vzadu, takže obranu protočíme.

V zápase s Českým Brodem nás na hrotu útoku zaujal Stanislav Jung z Lhoty. Je to ten hrotový hráč, po kterém jste celý podzim volal?
Po dvou zápasech, které s námi odehrál, se nedá soudit. Rozhodně na Meteoru nezklamal.

Je letošní zimní příprava jiná než předešlé?
Není jiná, je opět náročná. Musíme však vzít v potaz, že každý trénink nemám k dispozici všechny hráče. Někteří vynechávají kvůli škole, jiní zase kvůli práci. Hlavní jádro ale trénuje nejvíc.

Má klub rozdělanou nějakou posilu?
O ničem nevím. Musíme hrát s tím, co máme, s našimi kluky. Když chtějí a vezmou za to, mají dobré výsledky.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí