Jaroslav Mrázek: Doma musíme být nedobytní, tým na to máme

Nová posila zadních řad Rytířů Jaroslav Mrázek působí svou vizáží opravdu jako pirát. Není divu, pátým rokem hraje v Chomutově, který podobiznu muže s šátkem na hlavě a páskou přes oko má v názvu i logu. Na tento dojem však nedávejte, je to velmi příjemný chlapík.

Jaká byla vaše letošní domácí premiéra v Kladně? V zápase jste s Ústím brali jen bod…
Je to škoda, že jsme prohráli. Musíme se vrátit ke hře, kterou tady většinu sezony Kladno hrálo, protože si myslím, že to poslední dobou není vůbec ono. Soupeř měl lepší pohyb, naopak my měli hodně přesilovek, které se musí proměňovat. Bez jejich využití se dnes nedá vyhrávat. To je věc, ve které se musíme zlepšit a zabrat.

V minulosti jste si už během tří sezon za Kladno zahrál. Jste rád za to, že tu znovu můžete být?
Nemohu říci, že jsem někdy uvažoval o tom, jestli tu ještě budu hrát, nebo ne. Ale jsem za to rád, protože je to blíže Praze, kde bydlím.

Letos jste odehrál většinu sezony v Kadani, 13 utkání také za Chomutov. Jak je to pro hráče složité, hrát za jeden rok ve třech klubech?
Je to zpestření. Jak jste říkal, sezonu jsem začínal v Kadani, kde byl hodně mladý tým. Cítím, že ta pravá sezona teprve začne.

Není to pro vás náročnější v tom, že přicházíte do klubu těsně před koncem základní části? Ke všemu do klubu, který má ambice na postup do extraligy…
Náročnější to asi není, spíš tady chci zapadnout tak, aby vše fungovalo. Teď musíme jít v přípravě krůček po krůčku.

Máte zatím dobré pocity z vámi odvedené hry za Rytíře?
Hodně jsem teď cestoval a bylo i dost utkání v posledních dnech. Cítím se trochu unavený. Konkrétně v zápase s Ústím mě mrzí to vyloučení ke konci hrací doby. Také jsem už zmiňoval neproměněné přesilovky. Celkově si přeji, abychom hráli lépe, protože tým na to tady je a doma musíme být nedobytní!

Jaké jsou vaše cíle a ambice s týmem pro letošní rok?
Jistě máme všichni jeden společný cíl. Cesta je však ještě dlouhá a musíme zabrat, takhle by to určitě nešlo.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí