Rytíři vezou pět dračích hlav

Kladno porazilo šumperské Draky 5:3 (0:1, 4:1, 1:1) a upevnilo si vedení v tabulce WSM ligy před Českými Budějovicemi, které zaváhaly doma s Přerovem.

Rytíři šetří síly na play off a zkoušejí míchat složením lajn. I proto do Chomutova pustili beka Davida Růžičku, aby si zahrál za Piráty extraligu proti Zlínu. V Šumperku chyběl také Těrnavskij, kterého údajně rozbolela záda. A kladenští fanoušci zřejmě mohou zase zapomenout na šikovného útočníka Račuka, kterého trenér Růžička potřebuje pro vyřazovací boje.

Na ledě Salithu mezitím Kladenští v první třetině pokračovali v předvádění střelecké marnosti, která je provází několik posledních kol. Naštěstí stále hrají excelentně v početní převaze. V jedné přesilovce srovnal skóre Nash, ve druhé Stach zvýšil rozdíl ve skóre už na dvě branky, když se mezi těmito dvěma plodnými přesilovkami trefil ještě Zajíc. Čtvrtý gól přidal Procházka (první za Kladno) jak jinak - v početní výhodě… Domácí zkorigovali skóre po Nashově hrubce na vlastní modré.

Třetí dějství, to bylo další střelecké trápení hostí. Když se před nimi otevřela prázdná branka, trefili v ní jenom tyč. Domácí snížili na rozdíl jednoho gólu po trestném střílení a tlačili Rytíře do prodloužení. Naději jim patnáct vteřin před poslední sirénou vzal Skuhravý.

V pondělí se Rytíři představí svému publiku v utkání s Přerovem (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 8. Holík (Miškovský), 36. Plášek (Zdráhal), 57. Milfait (TS) – 23. Nash (Stach, Bílek), 23. Zajíc (Kindl, Pitule), 27. Stach (Nash, Rudovský), 29. Procházka (Kindl), 60. Skuhravý (Rudovský).

Salith Šumperk: Svoboda (Zelenka) – Gewiese, Sedlák, Prokop, Holík, Bail, Zdráhal – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Haas, Miškovský, Káňa – Staněk, Plášek, Hlinka – Ostřanský, Hroch, Brunec

Rytíři Kladno: Cikánek (Mensator) – Nash, Kehar, Mrázek, Gutwald, Zajíc, Ptáček – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Machač, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Dvořáček – Redlich, Lukáč, Dalecký.

Nejlepší Rytíř podle VK: Cikánek

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí