Kladnu to ve fotbale šlape. SK pokořil Bohemku

Nebyla to ligová Bohemka, ale i ta z pražského přeboru je docela silná. Přesto v sobotu v poháru Meteoru prohrála s kladenským SK 0:4 (0:2).

Pro kladenské hráče je to na turnaji druhá výhra v řadě a opět s vysokou střeleckou potencí. A tentokrát poprvé bez inkasované branky. „Je to div. Protože jsme z různých důvodů přijeli jen s třinácti hráči, to znamená s jedním na střídání do pole a náhradním brankářem. Oba brankáři zachytali spolehlivě. Jak naše stabilní jednička Tesař, tak ve druhém poločase šestnáctiletý Vokoun. A to jednáme ještě o jednom brankáři, abychom zvýšili konkurenci mezi tyčemi,“ usmíval se po utkání trenér Ivan Pihávek.

Ten byl spokojený s hrou obrany i se střelbou hráčů. „Na stoperu hráli Pechr a ve druhé půli Honza Procházka s Hanzlíkem a bylo znát, že si s nimi kluci víc věří. Musím tým pochválit za výkon a jsem rád, že se mezi střelce zapsalo víc hráčů,“ dodal kouč Kladna. SK čeká na Meteoru ve středu dohrávka turnajového zápasu s Benešovem. 

Sestava SK: Tesař (Vokoun) – Kalina, Hanzlík, Pechr (ve druhé půli T. Procházka, ten se posunul do zálohy), Veselý, Šíma, J. Procházka (šel po změně stran na stopera), Růžička, Bořík, Borek, Kraus.

Góly: J. Procházka, Veselý z penalty, Růžička, Kraus.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí