Martin Kehar: Jsem rád, že dostávám více prostoru na ledě

Hráč měsíce ledna u fanoušků, chvála od hokejových legend Kladna. Tohle všechno se nyní nahrnulo na hlavu mladého obránce Rytířů Martina Kehara (21). Nutno uznat, že poslední dobou vypadá na ledě vskutku dobře.

Co se podle vás změnilo, že jste chválen ze všech stran?
Nezměnilo se u mě nic. Podle mého hraji pořád stejně. Dál dávám do hokeje maximum. Snad jen, že si toho v současné době někdo všimnul, nebo že je to nějak víc vidět, což si nedokážu vysvětlit (směje se). Každopádně si pochval vážím, je to milé.

Třeba si víc na tréninku přidáváte, jinak na sobě víc pracujete než v minulý rok, anebo je to tím, že hrajete s nejlepším bekem ligy Brandonem Nashem?
Přípravu dělám taky pořád stejně. Co se změnilo, je větší důvěra trenérů a z toho plynoucí delší čas strávený přímo v zápase. Jsem rád, že dostávám více prostoru na ledě. A samozřejmě taky je to zásluha mého parťáka z obrany. Vyhovujeme si, aniž bychom si museli říkat, co kdo bude dělat.

Radši zakládáte útok, nebo bráníte?
Radši zakládám útok. Kdo z nás dvou to má na rozehrávku, ten rozehraje. Není to tak, že bych musel odevzdávat Brandonovi.

Nevstávají vám někdy vlasy hrůzou, když vidíte, že se zase chystá vymýšlet kudrlinky na vlastní modré, z čehož mnohokrát založil soupeřův útok?
Každý máme chvilku, kdy něco nevyjde, něco pokazíme. Když to vidím, odstoupím si, abych mu pomohl, kdyby potřeboval (směje se).

Kdy se probojujete na přesilovky?
Asi až zlepším střelu. To je slabina, které jsem si dobře vědom.

A kdy zase začnou Rytíři vyhrávat za tři body?
Mohl by nás k takovým výhrám nastartovat už ve středu Prostějov. Samozřejmě vyhrávat za „tři body“ budeme v play off.

Koho z kandidátů na osmé místo by si přál Martin Kehar v prvním kole?
Tak z těch aspirantů nikoho zvlášť. Na Moravě se těžko vyhrává, tam mají fanatické fanoušky, kteří svá mužstva ženou dopředu jako šestý hráč v poli. V Kadani jsem snad vyhrál jednou, tam se nám nedaří, a Ústí nad Labem, kde hraje spousta Kladenských, se na nás určitě nachystá…

Ještě jednou hypoteticky: koho raději v semifinále - Přerov, nebo Slavii?
Jak jsem říkal, na Moravě je to hrozně těžké, tak radši tu Slavii.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí