„Kotelník“ Vojta: Extraligu společně dáme!

V ochozech sportovišť jsou slyšet nejen jeho mocné hlasivky, ale často také i jeho rytmus bubeníka. V současné době usměvavou tvář Vojty Voštinky (20) můžete vídat při zápasech tří kladenských klubů.

Jste vídán v kotlích několika kladenských sportů. Od kolika let chodíte fandit?
Na hokej chodím přes deset let. Nejdřív na tribunu a z ní jsem se postupně přesunul do kotle. Futsalové zápasy Satanu jsem začal pravidelně navštěvovat před čtyřmi roky. Žádný kotel tehdy neexistoval, takže jsme se s kamarády zapojili do fandění i v tomto směru. A tuhle sezonu chodím fandit volejbalistům. Pamatuji jejich poslední titul, pak už nebylo na co chodit…

Je z pohledu fanouška v kotli hodně velký rozdíl mezi těmito sporty?
Ve volejbale a futsale stojíte dva metry od palubovky, máte k hráčům bližší kontakt.

Kde jste byl za kladenským klubem nejdál?
Za Rytíři v Přerově.

V tu dobu už jste patřil do našeho kvarteta tipérů. Ovšem ani jeden přesný výsledek zápasu Rytířů jste neuhádl. Jakou úspěšnost jste předpokládal?
Do konce základní části zbývalo přibližně dvacet zápasů, tak jsem očekával, že se alespoň jednou trefím. Dvakrát jsem se netrefil o gól a ve zbylých případech měly moje tipy k úspěchu hodně daleko. Lucce Novákové tímto gratuluji k vítězství.

Jak vnímáte současnou úspěšnost či neúspěšnost mužstev, kterým chodíte fandit?
Začnu futsalem. Když jsem začal fandit, tak se klub dvakrát dostal do play off. V téhle sezoně se situace hodně změnila. Z původního kádru nezůstal až na Veselého a Konečného snad nikdo. Tým hodně omladil a letos nás čeká sestup do druhé ligy. Ve volejbale je situace růžovější. Od nového roku tým šlape. Věřím v úspěšný konec základní části a postup do play off. V hokeji cítím, že kluci na to mají a tu extraligu společně dáme.

Jan Murárik

kotelnika

Kotelník se stará o atmosféru v hale

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí