Tohle bylo na pohodu. Rytíři srazili krotké Lvy

Ústečtí Lvi to sice v Kladně nezabalili, ale ani pro Rytíře nebyli dnes těžkým soupeřem. Kladno – Ústí nad Labem 5:1 (1:0, 3:0, 1:1).

Do Chomutova odjel Mrázek, na tribunu usedli Dalecký s Gutwaldem a na led se po dlouhé pauze vrátil Repe. Trojice Stach, Bílek, Nash dostala před zápasem hodinky za posun rekordů první ligy v kanadských bodech i gólech. Stach poté přesnou trefou potvrdil svou nadvládu mezi prvoligovými hokejisty.

Poté Ústečtí jen se štěstím přečkali lavinu špatně zakončených šancí Rytířů, tu a tam se osmělili protáhnout Mensátora, ale nebezpeční nebyli. „Ještě že jim ta střelba nejde. Dozadu nehrajeme zrovna nejlíp,“ konstatoval Lubomír „Čužák“ Rys.

Ve střelbě se po návratu z kabin zlepšili hlavně domácí. Tři góly do ústecké branky poskládali po osmi minutách a první zápas play off měli za dvě třetiny prakticky v suchu… V úterý se sejdeme na zimáku opět před šestou odpolední.

Branky a nahrávky: 2. Stach (Dvořáček, Kindl), 23. Strnad (Skuhravý, Ptáček), 31. Machač (Stach, Strnad), 39. Nash, 42. Růžička (Repe) – 51. Tůma (Kloz).

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Nash, Kehar, Růžička, Repe, Ptáček, Těrnavskij, Zajíc – Rudovský, Skuhravý, Procházka – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Machač – Strnad, Lukáč, Redlich.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Holomek, Bernad, Vágner, Brož, Smetana, Hes, Skočovský – Kloz, Roubík, Tůma – Pohl, Kuchler, Tenkrát – Merta, Melka, Gengel – Macek, Křivohlávek.

Nejlepší Rytíř podle VK: Stach

Jan Murárik

ubilek

Bílek dostává hodinky za rekord v počtu vstřelených branek

ucenarekordbranek

Všimněte si, co je napsáno na ceně Davida Stacha. S tímhle textem patří Vítězslavu Bílkovi....

ucenu

Cenu za nejproduktivnějšího beka ligy si do Kanady odveze Nash

ukotel

Kotel byl jako vždy připraven


Počasí Kladno

Předpověď počasí