Tak zase příští rok! Rytíři se loučí, co bude dál?

Rozhodl o tom gól v nastavení. Šestý zápas dospěl v základní hrací době do prodloužení, ve kterém domácí Lvi na rozdíl od Rytířů dokázali vstřelit důležitý gól. Ústí nad Labem – Kladno 4:3 pp (1:0. 1:2, 1:1 – 1:0).

Hokejisté Kladna nechali svého soupeře odskočit do mečbolu, poté sice zato pořádně vzali, ale už bylo pozdě. Přitom dnes v Ústí vedli a už to vypadalo, že si uhrají sedmý zápas před domácím publikem. Ovšem výjimečně plná ústecká hala dostala ze Lvů poslední zbytky sil. 

Kladenští se podruhé za sebou nedokázali přenést přes první kolo play off. A tak si na další utkání Rytířů musíme počkat do léta, kdy začnou přátelské zápasy.

Co bude s vítězným týmem základní části WSM ligy? Její nejlepší hráč David Stach zřejmě navlékne dres extraligové Plzně, Třinec prý má zájem o návrat Kindla, Karlovy Vary o Mensatora, který by tam mohl trénovat gólmany. Otázkou je, jestli se ještě někdy uvidíme na ledě s Kanaďanem Nashem, určitě si už za Kladno nezahraje Těrnavskij, do Sparty se vrátí Dvořáček s Procházkou, extraliga z dáli krouží kolem Kehara, zůstat chce Repe, mladíky v obraně by i příští sezonu mohl usměrňovat Ptáček.

Rytíře čeká průvan v sestavě a snad i její koncepční skládání s výhledem nikoli jen na základní část ligy...

Branky a nahrávky: 13. Brož (Vágner, Tůma), 24. Tůma (Pohl, Roubík), 44. Tůma (Kloz, Roubík) – 26. Skuhravý (Nash), 26. Machač (Redlich), 43. Kindl (Růžička)

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Pohl, Bernad, Vl. Brož, M. Vágner, Holomek, Smetana, Macek – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Melka, Kuchler – Navarra, Gengel, D. Merta – Kopta.

Rytíři Kladno: Mensator (57. Cikánek) – Kehar, Nash, Repe, David Růžička, Ptáček, Ternavsky, Zajíc – Dvořáček, Skuhravý, M. Procházka – V. Bílek, Stach, D. Kindl – Dalecký, Machač, Redlich – Strnad, Pitule, Lukáč.

Diváků: 5 468

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí