Florbalové Kladno je ve finále!

Semifinálová série se přesunula do Prahy za stavu 2:0 pro Kladno. První postupový mečbol Kanonýři nevyužili, ale při druhém už nezaváhali a prošli do finále proti Liberci.

FBC Start98 - FBC Kanonýři Kladno 7:4 (3:0, 1:1, 3:3)

Kladno v první části hrálo příliš „profesorsky“ s nedostatečnou chutí po gólech a malým důrazem v obranné polovině. Výsledkem bylo tříbrankové vedení Startu po první třetině a nic na tom nezměnila ani kladenská přesilovka, která ukončila třetinu. Od druhé dvacetiminutovky se Kanonýři zlepšili, ale neprosadili se ani z druhé přesilovky a naopak Start první kladenské vyloučení brankou potrestal. Až v polovině utkání otevřel střelecký účet Kladeňáků Louvar. Další snížení nepřinesla ani třetí přesilovka Kladna v pořadí a navíc v čase 39:36 byl na 5 minut vyloučen Slivka. Závěrečná část začínala dlouhou přesilovkou domácích, ze které hráči Startu vytěžili pátý gól. Start byl nadále při chuti a deset minut před koncem vedl již 7:1! Kladno nesložilo zbraně a v další přesilovce ještě vylepšilo početní převahu šestým hráčem do pole, což vedlo ke druhé brance. Posledních devět minut sáhli kladenští k power play vždy, když byli na míčku, ale víc než ke snížení na konečných 7:4 už tento risk nevedl. 

Branky a asistence Kladna: 29:33 Jan Louvar (Jakub Gruber), 51:07 Jakub Gruber (Dušan Přívara), 52:29 Ondřej Vašíček (vlastní branka), 54:58 Dušan Přívara (Jakub Gruber)

FBC Start98 - FBC Kanonýři Kladno 4:6 (2:1, 0:3, 2:2)

Zápas na velikonoční pondělí začalo parádně Kladno, když ho ve druhém střídání poslal do vedení Prošek. Start otočil skóre ve svůj prospěch dvěma slepenými brankami v 9. minutě. Kanonýři předváděli mnohem živější výkon než ve třetím utkání, ale vyrovnat se jim v první třetině nepodařilo. Vyrovnání zařídil znovu v druhém střídání hrací části Tomáš Richtr. Ve 26. minutě využilo Kladno přesilovou hru díky dorážce Klápy a vzalo si zpět vedení. Hned za 13 sekund zvýšil náskok Prošek. Start si v závěru třetiny vytvořil tlak, ale Kladno neinkasovalo a naopak si do závěrečné periody přenášelo zbytek přesilové hry. Těsně před vypršením trestu se prosadil Přívara. Domácí od tohoto gólu směřovali všechny míčky na branku a v čase 53:51 už prohrávali jen o jedinou branku – 4:5. Kladno ustálo tlak Pražanů díky obětavosti a skvělému Cmíralovi. Definitivu na postup do finále dal gólem do prázdné brány Přívara!

Branky a asistence Kladna: 01:19 Jakub Prošek, 21:07 Tomáš Richtr (Ondřej Slivka), 25:43 Michal Klápa (Dušan Přívara), 25:56 Jakub Prošek (Ondřej Slivka), 40:14 Dušan Přívara (Jan Louvar), 58:37 Dušan Přívara

Sestava Kladna: Cmíral – Holčák, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Blažek, Richtr O., Gruber, Prošek, Louvar – Burian, Slivka., Míka, Leipner, Richtr T.

Finále začíná první dubnový víkend v Liberci. Série se do Kladna přesune na víkend 9. – 10. 4.

- tl -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí