Zkrácenou hru Kladno v Tuchlovicích prohrálo

Výšková převaha na straně Kladna, větší zkušenosti na straně Kladna, nadšení a nezvyklé prostory na straně Tuchlovic. S takovým poměrem proti sobě nastoupili volejbaloví amatéři a profesionálové. 

V rámci propagace volejbalu kolem Kladna sehráli kladenští profesionálové exhibiční zápas v tělocvičně Tuchlovic. Tamní béčko, účastník Krajského přeboru, si Kladenské pozvalo, aby si na vlastní kůži jeho hráči vyzkoušeli, jaké je to čelit pátému celku extraligy. Domácí prohráli sice 0:3 na sety, ale vloženou zkrácenou hru už zvládli lépe než soupeř a radovali se, jako kdyby vyhráli Pohár mistrů. Zaslouženě.

„Proti silnějšímu soupeři jsme nikdy nehráli. Jó, změřili jsme síly třeba s Mladou Boleslaví, ale to bylo jejich béčko. My běžně hrajeme soutěž venku na antuce, v tělocvičně trénujeme, ale jelikož je v těchto dnech venku na nás zima, pozvali jsme Kladno pod střechu. A pod hodně nízkou střechu, aby jeho hráči měli problémy. Nakonec jsme s tím měli větší problémy my… Pro nás bylo tohle utkání svátkem. Dojmy a poučení z něj probereme ještě několikrát u piva,“ usmívá se David Homer, nejznámější hráč Tuchlovic a mluvčí týmu.

Spokojený s utkáním byl také Milan Fortuník, úspěšný kouč Kladna. „Tohle patří k našemu programu v rámci propagace volejbalu. Byl to úplně poslední zápas i úplný konec sezony. Ještě se v polovině května potkáme s našimi fanoušky a pak se sejdeme až začátkem srpna na ostrou přípravu k nové sezoně,“ doplnil Fortuník.

Jan Murárik

tuchabsence

Absence zraněného nahrávače byla pro Tuchlovice velkou ztrátou

tuchkladensti

Kladenští profíci se radovali z každého bodu

tuchmluvci

Mluvčí Tuchlovických David Homer (uprostřed) patřil mezi opory týmu

tuchprvni

První zápas za Kladno odehrála posila Tomáš Hyský (v černém)

tuchtreneri

Trenéři obou týmů byli z předváděné hry nadšeni

tuchukazka

Ukázka výškové převahy Kladna nad Tuchlovicemi

tuchpozapase

Po zápase všichni zainteresovaní pospolu

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí