Dědové na discgolfu řádili a zvou na rekreační triatlon

Na discgolfovém hřišti v Sítné se utkali členové klubu Petasites Kladno, který vznikl už v roce 1967. Parta chlapů, kteří se scházejí a utkávají se během roku v různých sportech. Za jeden rok stihnou 12 a více různých disciplín, od lukostřelby, bowlingu, šipek, kola, plavání po další aktivity. Nyní si zaházeli placatými plastovými „talíři“ po celém parku.

Vyzkoušeli si disky, dozvěděli se něco o pravidlech, byli rozlosováni a šli na to, většinou poprvé. Rivalita byla velká, tak jako vždy. Hřiště má normu 27 hodů na devět jamek. Borci s věkovým průměrem 60 a více let obešli hřiště a hned tři s nejlepším výsledkem 35 hodů. Všem to šlo, byli nadšení. „Přijdu se svými vnuky,“ řekl Pavel Hauptman, prezident klubu Petasites. 

Tato parta pořádá i skvělou akci, letos už 29. ročník rekreačního triatlonu pod názvem PLECHÁČEK, a to v sobotu 4. června. Účastníci si dají 42 km cyklistiky, 330 m plavání a 25 km chůze. Start je v 7.30 hod. od Rozdělovského kostela. Potřebným vybavením jsou kolo, plavky, sportovní obuv a dobrá nálada. Na kole se jede z Kladna k rybníku Bucek před Řevničovem. Po přeplavání rybníku podle hráze se odjíždí na kole do Družce. Zde je zajištěna možnost občerstvení a uschování kol. Po převlečení borců do pochodového úboru se jde krásným údolím Kačáku až do Loděnice. Cestou jsou opět možnosti se občerstvit. Z Loděnice je zajištěn autobus cca v 18.30 hod. do Družce a následně do Kladna.

Všem zakouslým závodníkům je ale nutné připomenout, že nejde o klasický triatlon, ale spíše o turistickou akci. Například chůze se jde po celou dobu pod heslem „v balíku a přežít“. Úspěšný účastník získá diplom s čestným titulem PLECHOVÝ MUŽ  a s právem užívat před jménem titul PLECH. Info na tel. 312 268 255; 605 048 092; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí