Kladno zahájilo sezonu plážového volejbalu

Na pískových kurtech v Rozdělově se sešla česká špička mužů, aby tam zahájila sezonu v beach volejbalu. O kvalitě týmů i zápasů svědčí celá řada tie-breaků, které protáhly zápasy do večerních hodin a umělého osvětlení.

Do závěrečné části turnaje se však nevešel žádný z domácích párů. Štěpán Trojan s Ondřejem Lencem prošli prvním kolem, pak ale narazili na budoucí finalisty, kteří je až po velké bitvě v tie-breaku poslali do opravného pavouka. Nakonec se dělili o 17. místo. 

Druhá dvojice Jakub Gála a Jan Velich v podstatě kopírovala cestu Štěpána a Ondry, ale v opravách se jim podařilo přejít do dalšího kola a obsadili dělené 13. místo. 

Do oprav spadla také největší kladenská naděje, pár Martin David a Filip Křesťan. S turnajem se loučili na děleném 9. místě.

Konečné medailové pořadí:

1. Ondřej Perušič, David Lenc

2. Dominik Grus, Ondřej Přidal

3. Ján Namešanský, Michal Hovorka

Zatímco v mužích Kladno bralo nejlepší umístění devítku, kladenským juniorkám se dařilo lépe. Lucie Pokorná s parťačkou Terezou Balákovou na juniorském turnaji Českého poháru v Brně vyhrály celý turnaj.

Další kladenská hráčka Michaela Kroupová  se spoluhráčkou Lucií Šauerovou vyhrály Český pohár juniorek v Hluboké nad Vltavou. 

Pavla Gálová


Počasí Kladno

Předpověď počasí