Trenér Pihávek: Na horkou půdu jedeme pro tři body

Fotbalové Kladno se dere za možným postupem z divize do třetí ligy. V posledních kolech předváděli hráči SK divácky atraktivní podívanou. Zítra se v Souši pokusí stáhnout náskok prvních Lovosic a zdramatizovat závěr jara. Trenér Ivan Pihávek přiznává, že si fotbal v podání svých svěřenců užívá.

V minulém kole jste vyprovodili jednoznačně Nymburské, před nimi jste si vzali body v Lovosicích. Jaký máte ze hry svých svěřenců pocit?
Jednoznačně si díky nim fotbal užívám. Klukům o přestávkách zápasů už toho nemusím moc říkat, sami v téhle fázi soutěže dokážou v zápase vycítit, co na soupeře platí a pak to předvádějí na hřišti. Fotbal v jejich podání se musí lidem líbit. Šlapeme i v horku nahoru dolů celých devadesát minut.

Opět jste po poločase obměnil sestavu. Ta základní vstřelila Nymburku dvě branky, obměněná o několik hráčů jen jednu, ale zase soupeře tahle sestava přikovala do jeho pokutového území. S čím jste byl více spokojený?
S oběma poločasy, protože základní sestava soupeře fyzicky unavila a naše lavička je schopná, což také předvedla, protivníka dorazit. Já nemám problém střídat, já mám pořád problém, koho vyndat (usmívá se). 

Je známo, že lavičku máte velmi úzkou, prakticky pouštíte do hry všechny, co tam sedí, tedy pět povolených. V těchto dnech navíc postrádáte Skořepu a na lavičce neseděl ani Jung…
Oba přestali trénovat a nepřišli ani na zápasy. Víc se k tomu nechci vyjadřovat. Ti hráči se mnou nemluvili. 

Pojďme k zítřejšímu soupeři. Co víte o Souši?
Že je to bodově nejlepší tým jara. U nich bývá horká půda. Ovšem to nám nebrání získat všechny body.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí