Stoprocentní úspěšnost kadetů, ženy drží skvělou formu

Na svoji první výhru čekala nejstarší mládežnická baseballová kategorie dlouho, o to víc byla přesvědčivá. Do týmu Eagles, se kterým na začátku dubna Miners prohráli 4:16, se tentokrát tvrdě opřeli a porážku jim oplatili vysoko 25:3.

Kadeti vyrazili až do Hluboké nad Vltavou, kde sehráli double s domácím týmem a oba vyhráli, čímž si vyrovnali bilanci vyhraných a prohraných zápasů. Trenér Aleš Nepomucký dodává: "Byla jasná strategie, a to jít od začátku zápasu do hry naplno a být agresivní na metách. Díky plnění signálů na pálce, na metách a dobré obraně se nám ve všech zápasech dařilo soupeře držet a nakonec přehrát. Proti Hluboké to byly moc hezké zápasy, první zápas odházel dobře Jakub Hořejší a druhý zápas Jan Sobotka."

Výkony mladších kadetů na houpačce

Po několika výhrách zatím nejúspěšnějšího mládežnického týmu pro něj celek Eagles připravil ledovou sprchu na domácím hřišti. Kladenští prohráli 7:19. Trenér Martin Draxler vidí jedinou chybu: "Po několika jasných výhrách stoupl úspěch našim hráčům do hlavy a než polaři zjistili, že pouze nadhazovač a catcher jim zápas nevyhrají, bylo pozdě.  Další chyby běžců na metách pouze dokreslily rozpoložení hráčů a bylo jasné, že z tohoto zápasu si vítězství neodvezeme. Pozitivem bylo několik pěkných třímetových odpalů v podání Tadeáše Tauchena a Mikuláše Draxlera, což ovšem na vítězství zdaleka nestačilo a pouze jsme korigovali výsledek. Je vidět, že již v tomto věku musíme pracovat s psychikou hráčů, která je v baseballu více než důležitá." O víkendu je pak čekala velká nálož zápasů v podobě turnaje Interliga U13, na který se přihlásilo 6 týmů. Nepodařilo se bohužel vyhrát ani jeden zápas ve skupině a Miners šli bojovat do zápasu o páté místo proti baseballistům z Rakovníka, které přehráli přesvědčivě 17:0.  

Ženy z druhého turnaje berou bronz

Úspěšný víkend zažily opět softballistky Miners, které musely ukázat kladenskou bojovnost ve dvou vyrovnaných zápasech, které byly rozhodovány až tie-breakem. S jednou prohrou ve skupině se ženy dostaly do semifinále, kde narazily na silného soupeře z Radotína. V zápase většinu vedly, avšak v tie-breaku byl Radotín úspěšnější. Ženy si v následujícím duelu výhru v tiebreaku už vzít nenechaly, vyhrály a berou bronz, čímž si upevňují druhé místo v tabulce. 

Miners U10 a Stříbrný Superpohár

Nejatraktivnějším turnajem uplynulého týdne však byl Stříbrný Superpohár, který je kvalifikačním turnajem pro postup na červnový SuperCup, mezinárodní baseballový turnaj pro hráče do 10 let, který se koná v areálu pražského Tempa Titans. V čtyřčlenné skupině skončilo Kladno třetí a v neděli šlo do boje o celkové páté místo v turnaji proti týmu Kotlářka Praha. I když polovinu zápas Miners vedli, bohužel Kotlářka zabrala a vyhrála 13:9. Součástí tohoto turnaje byly i dovednostní soutěže - nejdelší odpal, nejdelší hod, nejrychlejší homerun běh a souhra vnitřního pole. Všechny děti i rodiče si tento turnaj i za mrazivého počasí užívali a hráči jsou skvěle namotivováni do dalších zápasů.

Natálie Tauchenová

Fotografie: Jan Motejzík


Počasí Kladno

Předpověď počasí