"Kladno" se v Kanadě chystá na první trénink

Čeští hokejbaloví veteráni pod hlavičkou Masters už jsou v Kanadě čtvrtý den. Dnes se chystají na první trénink a zítra je čeká premiérový duel na mistrovství světa věkové kategorie 40 plus.

Mistrovství světa se koná v městečku Banff, které leží nedaleko Calgary. Tým, který prakticky zastupuje české reprezentační béčko, je složený převážně z kladenských hráčů. Zítra v půl sedmé večer místního času, u nás bude o osm hodin více, se utkají s dvojkou Slovenska, o den později s dvojkou Spojených států, po nich s Rakouskem a nakonec s jedničkou Kanady (3. 6.). 

"Let byl dobrý, ale dlouhý. V Amsterodamu, kde se přestupovalo, jsme čekání trávili Lórou, vypili jsme pivko a frčeli směr Calgary. Jo, abych nezapomněl, při odletu z Prahy jsme měli na letišti sraz ve čtyři ráno a já v pět budil telefonem Emila Vosku... Stihnul to. V Banffu je nádherně, super lidi i jídlo. Časový posun jsme, myslím, zvládli v klidu, jen někteří z nás chodili ve tři ráno kolem hotelu než znovu usnuli. Navštívili jsme chráněný park a chystáme se, my z Dynama - Týba, Zahry, Mároš, Čoky, Koláč, Juno, Sádlo a já - na celý den do Calgary," píše z Banffu asistent trenéra Filip Marcinek.

Jan Murárik

mastersnavylete

Na výletě zleva Koláčný, Saidl, Tyburec, Marcinek a Jůn

mastersokoli

Okolí Banffu

masterszadynamo

Za Dynamo už hrál kde kdo, ale indián ještě ne...

mastersvkanade

V Kanadě na hřišti...


Počasí Kladno

Předpověď počasí