Přijďte fandit! Hokejbalisté hrají o všechno

Z Pardubic přivezli remízový stav finálové série. Hokejbalisté kladenského Alpiqu tak mají velkou šanci získat pohár pro mistra před vlastním publikem (pátek v 15.45, neděle v 10.00 h.). „A bude potřeba, aby se na zimním stadionu sešlo početně bohaté publikum,“ říká asistent trenéra Milan Maršner.

Je jedna výhra z Pardubic splněním plánu, nebo jste měli přivézt obě výhry?
Chceme vyhrát každý zápas. Kdyby nám někdo před víkendem řekl, že to bude jedna jedna, tak bychom byli spokojení. Soupeř byl v prvním zápase, který vyhrál, důraznější před naší brankou. Do odvety jsme šli s pocitem, že na vítězství máme a podařilo se nám ho získat. Podle ohlasů jsme tím udělali radost spoustě diváků u televizních obrazovek, ale i na stadionu v Pardubicích, kde bylo hodně fanoušků Kladna.

Série se hraje na tři vítězná utkání. To znamená, že když vyhrajete v pátek, můžete po další výhře, v neděli, doma obhájit titul a slavit s fanoušky...
Každý zápas se začíná od nuly. Oba týmy mají pořád k titulu stejně daleko. Věřím, že síla mančaftu je výhru nad Pardubicemi zopakovat. 

Poprvé odehrajete v Kladně finále na hlavní ploše zimního stadionu. Víte, co vás v neobvyklém prostředí čeká?
Povrch by měl být naší výhodou. Beton by měl vyhovovat naší hře. Očekáváme, že na stejné ploše navážeme na slavná vítězství kladenských hokejistů. Široké veřejnosti chceme i v tomhle prostředí ukázat, že hokejbal je hezký sport. 

Na co dalšího, kromě samotného výkonu, diváky na zimní stadion zvete?
O přestávkách se uskuteční soutěže o klubové suvenýry a o vstupenky na hokejbalové mistrovství světa, které se uskuteční příští rok v Pardubicích. Při zápasech bude v provozu multifunkční kostka nad plochou. Touto cestou děkujeme jak řediteli stadionu Josefu Poláčkovi, městu Kladnu, Sportovním areálům města Kladna, tak Rytířům za to, že nám vyšli maximálně vstříc. 

Jan Murárik

Foto: Benyho galerie


Počasí Kladno

Předpověď počasí