Gymnastické Kladno opět boduje

Kladenským gymnastům přineslo mistrovství republiky v Třinci krásný závěr letošní sezóny.

První den se v kladenských barvách představil Zbyněk Malec. Soutěžil v kategorii dorostenců a parádním výkonem se katapultoval mezi republikovou špičku. Vybojoval druhé místo a mladším klukům tak zvedl laťku pěkně vysoko. Ti si ze Zbyňka vzali příklad a do druhého dne soutěží nastoupili s pevným odhodláním bojovat.

A z výsledků je patrné, že Zbyňkova motivace přinesla ovoce. Jan Kusák vybojoval v kategorii nejmladších žáků titul Mistr České republiky ve sportovní gymnastice mužů pro rok 2016. Zacvičil s mimořádnou lehkostí a sebejistotou a celou dobu bylo evidentní, že kromě kvalitního sportovního výkonu si závod užívá. Jeho první místo z celkového počtu 74 závodníků je nádhernou, ale spravedlivou odměnou za jeho celoroční snažení.

V družstvech se nejmladší žáci umístili na mimořádně pěkném druhém místě za naším velkým, ale výborným soupeřem SK Hradčany Praha. 

Kladenské družstvo ve složení Jan Kusák, Standa Procházka a Jakub Šmolík posílil na hostování Radek Pecha z Kolína. Tým jako celek byl dobře připravený a v celkovém klání mohl překvapit. Nicméně takové překvapení, které kluci svým bezchybným cvičením všem připravili, nikdo nečekal. Vždyť na první místo ztratili pouhých 0,99 bodu, což ukazuje na skvělou vyrovnanost v gymnastické špičce naší republiky. A náskok více než 13 bodů na družstvo TJ Sokol Zlín, které se umístilo na třetím místě, také jasně hovoří o vysoké kvalitě kladenského celku. 

Tento úspěch ještě navíc umocňují krásná umístění kluků v jednotlivcích - Jakub Šmolík 4. místo, Standa Procházka 7. místo a hostující Radek Pecha 6. místo. Za TJ Sokol Kolín ještě hostoval kladenský Martin Šedina, pro kterého to byl první start na MČR a nasbíral zde určitě velmi cenné zkušenosti do dalších závodů.

V kategorii mladších žáků kladenští kluci získali 9. místo v soutěži družstev. Družstvo reprezentovali Azíz Hammadi a Tadeáš Trousil, ke kterým se přidal hostující Filip Fárka z Poděbrad. Kluci dohromady podali skvělý výkon, což dokazují hezká umístění v jednotlivcích - Azíz vybojoval 14. místo a Tadeáš byl 20. z celkového počtu 62 závodníků. Oba kladenští gymnasté zabojovali a ve své kategorii oproti předešlým závodům udělali zásadní bodový posun dopředu. 

Výše uvedené úspěchy by však nebylo možné získat bez týmového zázemí. Hodně lidí přispělo i třeba malou drobností ke kvalitě družstev i jednotlivců, ale zásadní poděkování za svoji práci a přístup patří trenérům Podpěrovým, kteří jsou pro kluky opravdovou velkou „podpěrou“.

Všem patří velký dík a přání neutuchajícího elánu do další práce. Kluci, děkujeme!

Tomáš Podpěra

 

gymdor1

Gymnasta Zbyněk Malec a trenér Tomáš Podpěra

gymml1

Azíz Hammadi a Tadeáš Trousil (zleva)

gymnejml1

TJ Sokol Kladno skončil v kategorii nejmladších žáků na druhém místě v sestavě Jakub Šmolík, Stanislav Procházka, Radek Pecha (TJ Sokol Kolín) a Jan Kusák

gymnejml4

 1. Jan Kusák, 2. Kryštof Unger, 3. Sebastián Prokop, 4. Jakub Šmolík, 5. Josef Lutovský, 6. Radek Pecha

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí