Hostouňské oslavy a přestup z ligy

Obce obtékající Kladno nikdy neslavily postup do divize, až na Hostouň. Ta se v neděli večer radovala z naplnění klubového cíle a snu mnoha jeho členů.

Výsledek výhry 5:1 nad Berounem byl pro diváky tentokrát podružný. Podívejte se na oslavy obrazem a přečtěte si, co zamýšlejí Hostouňští udělat před novou sezonou s týmem.

„Zaplaťpánbu, že jsme postup konečně potvrdili a navíc doma. Je potřeba porozhlédnout se po defenzivním záložníkovi a rychlejších hráčích. Něco máme rozjednané, několik hráčů jsme už kontaktovali. V divizi určitě nebudeme za nazdárky,“ věří „mazák“ týmu Jaromír Šilhan.

„Z devatenácti hráčů se náš tým před novou sezonou smrskne na sedmnáct. Spousta kluků tady se mnou postoupila z A třídy, takže se některým bude těžko říkat, že na divizi teď nemají. Je potřeba porozhlédnout se po defenzivním záložníkovi a rychlejších hráčích. Něco máme rozjednané, několik hráčů jsme už kontaktovali. Jednáme také s ligovým Tomášem Markem, bývalým hráčem Kladna, který v současné době jedná s Jihlavou o své budoucnosti na Vysočině. Když tam nepodepíše, půjde k nám a vyplní tu mezeru středního záložníka s defenzivou,“ usmívá se trenér Martin Čurda.

„Postupové pocity jsou nepopsatelné. Jsou skvělé. Některým z nás to dojde později, že je to jejich vrchol kariéry. Divize je kvalitnější soutěž. Na přípravu budeme mít krátký čas a musíme se zlepšit hlavně takticky. Fyzicky ani ne. Abychom byli v divizi schopni konkurovat, měli bychom kádr doplnit tak třemi hotovými zkušenými hráči, určitě ne dorostenci. Pokud budeme ve stejné skupině s kladenským SK, budu mít před vzájemným zápasem smíšené pocity,“ usmívá se Michal Zachariáš, bývalý hráč kladenského SK a současný kapitán Hostouně.

Hostouň čeká příští víkend poslední zápas jara, ve kterém zajíždí do Mnichova Hradiště.

Byli u postupu: Filip Petlík, František Motlík, Adam Hofman, Jan Čurda, Jakub Hanuščík, Michal Zachariáš, Tomáš Rouček, Ondřej Burant, Daniel Novák, Armin Kmdžija, Jaroslav Trnka, Tomáš Krupička, Milan Pudil, Lukáš Krupička, Jaromír Šilhan, Tomáš Vlasatý, Roman Latko a Bogdan Petrovič. Trenér Martin Čurda, asistenti Josef Vacovský a David Viduna.

Jan Murárik

hostounajde

A jde se slavit...

hostounjan

Jan a Martin Čurdové, špílmachr a trenér, syn a otec

hostounjancurda

Jan Čurda a dva Zachariášové

hostounjiri

Jiří Hondl, majitel klubu, generální sponzor a zaměstnavatel v jedné osobě

hostounpodekovani

Poděkování fanouškům

hostountenhle

Tenhle mančaft vybojoval pro Hostouň divizi

hostounvzapase

V zápase se bylo na co koukat


Počasí Kladno

Předpověď počasí