Cvernu skolil až úder mezi nohy

Alexandr Cverna (40) prohrál. V boji o titul mistra republiky kategorie MMA do 93 kilogramů v Praze nestačil v neděli na úder kolenem, který zasáhl genitálie. Titul ve váze získal jeho soupeř Jakub Hlávka.

Po třech minutách prvního kola bylo prakticky hotovo. Alex šel po kopu mezi nohy na zem a těžce vydýchával bolest, kterou pochopí jen muži… „Jsem úplně nabouranej na spodek,“ smál se včera Alex. „Poprvé, když mě naboural kolenem, tak to se ještě dalo vydržet, podruhé už jsem si kleknul, a to mně vzalo hodně energie.“

Cverna se snažil v kleci bolest rozchodit, rozhodčí mu dovolil utřít tvář ručníkem a pak vyzval oba soupeře, aby pokračovali. I když kladenský borec se od začátku držel taktiky zbourat Hlávku tvrdými údery na hlavu, po hendikepu už nebyl schopen dát do rány potřebnou sílu. 

„Měl jsem pocit, že ho pozvracím. A to jsem nechtěl dopustit. Dál jsem nebojoval. Soupeři gratuluji k výhře a budu se těšit na odvetu, kterou, věřím, domluvíme. Beru to tak, že porážka mě může jen zvednout,“ dodal Cverna. Ten by měl opět do ringu nastoupit za dva měsíce.

Jan Murárik

Foto: Czechfighters.cz

kocverna3

Cverna bojoval jako lev...

kocverna4

Alex rozdal pár slušných ran...

kocverna2

Soupeř se radoval z vítězství


Počasí Kladno

Předpověď počasí