Kanonýr Kroutil: Přestup z SK mě teď nezajímá

Když jsme spolu hovořili pro Vaše Kladno poprvé, měl za sebou jako dorostenec desetiminutovou premiéru v áčku. Po dalších dvou zápasech se zařadil k oporám prvního týmu. Radovan Kroutil (18) v nich totiž z postu hrotového útočníka vstřelil pět gólů, z toho hned tři v jednom utkání!

Jak drahé je vstřelit v SK hattrick, hned další zápas dva góly, a to všechno prakticky v premiéře za áčko?
Hodně (směje se). Dávám za první start, kapitánskou pásku, kterou dostává na chvíli nováček, aby přispěl do pokladny mužstva, za první gól, za hattrick, za narozeniny, které mám teď v pondělí. Za ty dva poslední góly naštěstí už nic neplatím. Dohromady asi dva a půl tisíce. Mám to rozdělené na dvě splátky. Už jsem dal tisícovku a v létě zbytek. Na první splátku jsem musel proměnit eura, které mám na dovolenou v Chorvatsku (směje se). 

Co stojí za vaší střeleckou úspěšností?
Tvrdá práce. Po tréninkách jsem si přidával, a když jsme měli zimní přestávku, zkoušel jsem s míčem různé věci, jako například zakončování. Při tréninku se snažím číst možný odraz míčů, jak jdou spoluhráči k vápnu, abych toho mohl nejlíp využít. V zápase pak je to o štěstí a dobrém postavení. Bez toho přidávání bych možná tak střelecky úspěšný nebyl. 

Spočítal jste si, kolik střel mezi tyče jste za ty dva zápasy potřeboval, abyste dokázal vstřelit pět gólů?
Když k těm pěti střelám připočítám dvě zblokované, tak každá, co šla na bránu, skončila gólem…

Všechny padly z vašeho postavení v pokutovém území. Dal jste nějaký gól i mimo vápno?
Takových jsem dal celkem dost. Z třiceti, co jsem dal za dorost, jich bylo asi deset. Spíš se snažím tahat balony do vápna a tam nezmatkovat. Věřím si ve vápně i na hru hlavou. Opět je to o tréninku. A zase se to projevilo v zápasech, kdy jsem v každém dal jeden gól právě hlavou, i když to spíše bylo o štěstí.

Nelitujete, že jste nastoupil až teprve ke konci jarní části soutěže?
Docela jo. Zrovna, když se to takhle rozjelo (směje se). Snad se mi forma bude držet i v letní přípravě.

Jak moc odoláváte nabídkám na přestup?
Nějaké nabídky mám, ale přestup mě teď nezajímá. Kladno toho pro mě udělalo dost a já se chci soustředit na fotbal v SK. 

Jan Murárik

kroutilkroutil

Kroutil si dokáže poradit i v osobních soubojích

kroutilradovan

Radovan Kroutil a jeho pět míčů, které přetavil v pět gólů...


Počasí Kladno

Předpověď počasí