Eliška Gálová: Přípravu směřujeme na Estonsko

Na písku není v Kladně lepší volejbalistky. Potvrzuje to i po návratu z delšího marodění. K přípravě i turnajům si Eliška Gálová v poslední době přibrala organizování i hraní plážového tenisu v rozdělovském klubu Vavřinec.

Je plážový tenis pro vás sportovní alternativou, když vám přestane jít plážový volejbal?
Zůstává pro mě jen jako doplněk beachvolejbalu. Ale mám ho ráda a ráda v něm už třetí rok organizuju turnaje. 

Ovšem zapomněla jste podotknout, že i v plážovém tenise za ty tři roky už prokazujete slušnou výkonnost jako hráčka…
Do té doby jsem nedržela raketu v ruce a všechno jsem se učila od základu. Ale mám dané pohybové schopnosti z beachvolejbalu, takže to učení šlo asi docela rychle. V mixu, který hraji spolu s mým přítelem, jsme vyhráli několik amatérských turnajů. Předloni na podzim jsem se zúčastnila mistrovství republiky a s Míšou Strakovou, která jezdí do Kladna taky hrát, jsme skončily čtvrté v ženských deblech.

Pojďme k beachvolejbalu. V něm jste na jaře měla pauzu způsobenou mononukleózou. Jak se nyní cítíte, když máte za sebou několik turnajů, ve kterých jste braly s vaší sportovní partnerkou, Sárou Olivovou, medaile?
Trénuji teprve čtvrtý týden, ale jsem moc ráda, že mohu ještě do téhle sezony promluvit. Na to, že jsem naši dvojici na dva měsíce zastavila, je druhé místo na Super Cupu velmi pěkný výsledek. 

Co máte pro zbytek sezony za cíl?
Spolu se Sárou jsme nominované jako tým číslo jedna na akademické mistrovství světa, které se v polovině července koná v Estonsku. Přípravu tedy směřujeme hlavně na tento turnaj. A doufáme, že se koncem sezony podíváme na nějakou kvalifikaci světového turnaje. Loni na podzim jsme byly v Mexiku a letos ho máme v plánu taky.  

Co všechno by se muselo stát, abyste mohly startovat na olympiádě v Riu?
Na Rio nemáme šanci. Možná by to teoreticky šlo, kdyby Sluková s Hermannovou vyhrály světový turnaj, pak by Česko mohlo vyslat do Ria dvojici. No a dál by musely před námi všechny odříct, nebo z jiného důvodu účast odmítnout. Takže my se na Rio nepřipravujeme ani teoreticky (směje se).

Jan Murárik

Foto archiv: http://www.galova-olivova.cz

galovapar

Se svojí parťačkou zamíří na akademické mistrovství světa


Počasí Kladno

Předpověď počasí