Omluva a poděkování Libora Smetany

Zájezd veteránů Masters na hokejbalové mistrovství světa do Kanady je stále živoucí. Po generálním manažerovi týmu Miroslavu Zadákovi se nyní k účasti převážně kladenských hráčů v týmu pro Vaše Kladno vyjádřil brankář Libor Smetana.

Předně chci poděkovat Mírovi Zadákovi za to, že něco takového vůbec dokázal zrealizovat a finančně pokrýt. Všechno bylo na jedničku, jak cesta, tak ubytování i servis pro hráče. 

Samotné mistrovství mělo vynikající kvalitu. Kanada jako země je něco nádherného. Místo konání šampionátu bylo zvoleno výborně, k dispozici byly velké kabiny a skvělá hrací plocha. 

Turnaj jsme měli dobře rozjetý. Bohužel, čtvrtfinále bylo pro nás konečnou stanicí. Na šampionátu mě však mrzely dvě věci. První byla katastrofální úroveň rozhodčích. Bylo až neuvěřitelné, co dokázali neodpískat. Další šok nastal, když direktoriát mistrovství chtěl v průběhu soutěže změnit postupový klíč s odůvodněním, že je to dobrý nápad! Vše nakonec dobře dopadlo a zvítězil rozum. Nešťastná situace nastala hned první hrací den turnaje. Náš zápas s týmem Slovenska 2 byl kvůli potížím s cestou našeho soupeře přesunut na pozdější dobu, než bylo původně určeno. Ovšem když jsme dorazili na stadion hodinu před utkáním, na informační tabuli svítilo, že hrajeme ještě později. Dvakrát nám tedy pořadatelé posunuli čas zápasu, aniž by nás předem informovali. To už bylo hodně i na nás. Situace se tak zbytečně vyhrotila a utkání bylo vyhecované víc, než bylo zdrávo. Mě mrzí, že k tomu vůbec došlo. Kluky z OLD BOYS SLOVAKIA mám rád a vždycky mít budu. Jestli se to někomu nelíbí, je mi úplně jedno a nechám na každém, jaký si udělá názor. Nezahodím roky přátelství jenom proto, že má někdo jiný názor. Myslím si, že by měli lidé z obou celků pochopit, že za to může chybný postup pořadatelů. 

Druhá věc, která mě mrzí, je, že dobrý dojem, který jsme zanechali ve čtyřech zápasech, jsme zbytečně ztratili tím, že jsme po vyřazení ve čtvrtfinále neodehráli zápasy o 5. - 8. místo. Je možné, že u někoho upadnu v nemilost, ale jednou byl daný program šampionátu, který všichni kromě nás dodrželi. Poškodili jsme tím mistrovství jako takové a já osobně se za to omlouvám jak organizátorům, tak i týmům, s kterými jsme měli o umístění hrát. Stihl nás za to také krutý trest. Je pro mě velmi frustrující, když se podívám na celkové pořadí a vidím můj tým na posledním 13. místě. 

Chápu Míru Zadáka, že byl raněn tím, že jsme vypadli z bojů o medaile, po všem, co pro to udělal a vynaložil. Všichni jsme se na MS připravovali několik měsíců a potom vše skončí jednou porážkou, která rozhoduje o úspěchu či krachu. 

Za vším, co píšu, si stojím a nic to nemění na mém obdivu k Mírovi Zadákovi, že mi splnil můj dávný sen podívat se do Kanady a ještě si zahrát na MS. Věřím, že na nás soupeři nezanevřeli, a že si proti sobě ještě zahrajeme. Přeji všem hezké léto, ať se daří a někdy snad zase na hřišti. 

Libor Smetana


Počasí Kladno

Předpověď počasí