Hokejoví junioři mají suchou za sebou

Takzvaná suchá příprava na novou sezonu v Kladně skončila pro všechny hokejisty pod hlavičkou Rytířů či pézetky. Za tou Rytířskou u juniorů se pro nás ohledli jejich trenéři Jindřich Lidický a Petr Tatíček.

Jaká byla suchá příprava?
Lidický: Splnila naše očekávání. Práci, kterou jsme chtěli odvést, jsme odvedli. Takže byla v pohodě. 
Tatíček: Kupodivu se nám vyhýbala zranění, takže jsme většinu přípravy trénovali v kompletním počtu čtyřiadvaceti hráčů.

Lišila se od té loňské? Přibyly, nebo ubyly některé prvky?
Tatíček: Až snad na jednu věc v posilovně zůstalo vše při starém. Dobu zatížení jsme prodloužili a dobu odpočinku o něco zkrátili. 

Přenesli jste si něco z přípravy prvního mužstva?
Lidický: Dynamiku, kterou junioři už také ve svém věku snesou. Samozřejmě neutáhnou nebo neuzvednou takové váhy, jako dospělí  a více trénovaní chlapi, ale v něčem mohou trénovat jako oni. Spíše než těžkými váhami jsme se s nimi zabývali rychlou sílou. Šlo nám o to, aby v určitém časovém úseku dokázali pracovat na sto procent a potom rychle regenerovat. 
Tatíček: Letos bylo znát, že staří junioři mají za sebou loňskou přípravu podobnou áčku a jsou na tom nyní trochu líp než nováčci. Ale výsledky kvalitní přípravy budou vždycky víc vidět u talentovaných hráčů než u těch ostatních. Ti můžou trénovat do úmoru a pak na ledě toho stejně nevyužijí, jak by měli.

Kolik je v téhle juniorce skutečně talentovaných hráčů?
Lidický: Pět možná šest. 

Loni šlo do přípravy áčka poměrně dost juniorů. Jak tomu bylo letos?
Lidický: Kromě Zelingra není v áčku z juniorů letos nikdo. 

Kdy jdete na led a jak bude příprava na sezonu pokračovat?
Lidický: Na led jdeme dvacátého července. První dny půjdeme jednofázově a pak přejdeme do dvoufázové přípravy v režimu úterý a čtvrtek. Věnujeme větší pozornost nabírání síly v posilovně. Bez síly to v juniorském hokeji v současné době nejde. 

Jan Murárik

lidickyhokejovi

Hokejoví junioři si k drilu přidali fotbálek


Počasí Kladno

Předpověď počasí