V Libušíně si vítězství vystřílel tým Géčka

Druhý ročník největšího okresního turnaje v malém fotbale SOL CUP 2016 opět hostil stadion Jaroslava Vintra v Libušíně a na hřištích se utkali muži, ženy i děti.

Nejprve se do areálu sjelo několik týmů mladších žáků a přípravek a v obou kategoriích dominovali domácí hráči, tedy hráči Baníku Libušín, které nedokázali porazit borci z Velké Dobré, Hřebče, Doks nebo týmu, který si říkal Cápek Boys Kladno.

Areál po páteční večerní zábavě naštěstí vydržel a v sobotu ráno začal zápasový maraton. Celkem se na čtyřech hracích plochách odehrálo 81 zápasů, ve kterých padalo hodně branek. Hned v prvním duelu obdržel Meteor Pletený Újezd desítku od kluků, kteří si říkali Rodeo Boys a v týmu měli dva juniory Slavie Praha. Díky hře, kterou předváděli, se rychle dostali do role favorita turnaje. Mezi další vyčnívající patřila parta mlaďasů pod názvem Keep Up F.C. "Ti byli snad o polovinu menší než jejich soupeři a v bufetu by jim rozhodně pivo neprodali, ale na hřišti jim stačil málokdo. Nebylo se ale čemu divit, když mezi jejich tahouny patřil talent AC Sparta Praha Martin Kotouček nebo borec Dukly Praha Tomáš Kott. Hodně se také očekávalo od party, která zastrašovala už názvem Loni Druhý a v týmu byli hráči jako Bodnár, Trnka, Šíma, Červenka nebo Bořík. Turnaj ale nakonec ovládla úplně jiná parta...," říká spolupořadatel turnaje Roman Zeisl, jehož tým Lišky skončil na 12. místě.
V nedělním play off se hned zkraje střetli favorité Keep Up - Rodeo Boys a prckové smázli juniory vysoko 6:1. Dále se pokračovalo dle očekávání, například tým Lišky podlehl favoritům Loni Druhý 6:11 a jeden z gólově nejpočetnějších výsledků byl na světě. Do semifinále se nakonec probojovali hráči Keep Up F.C., Géčka, Loni Druhý a překvapivě Cerveza Kladno, která patřila k tahounům sobotní zábavy. V semifinále si Keep Up F.C. poradil s Cervezou Kladno 3:1 a celek Géčka s Loni Druhý 8:6. Loni Druhý se po letošním turnaji mohou přejmenovat na Loni Třetí, bronz si vystříleli až v prodloužení a ve finále nejvyšším výsledkem turnaje porazila Géčka Keep Up F. C. 12:6. Pomyslné zlato tak získal tým vedený Martinem Servusem z Hřebče a doplněný borci z SK Zápy.

V ženském turnaji byla největší hvězdou hráčka Slavie Praha Jitka Chlastáková, která v klubu patři mezi opory a mimo jiné si zahrála čtvrtfinále ligy mistryň v Lyonu. "Play off ovládl stejně jako sobotní skupinu PÚ Tým z Prahy, složený z hráček ze Zlíchova a doplněný již zmíněnou Jitkou Chlastákovou. O překvapení se ale postaraly domácí holky, kterým vůbec nevyšla základní část (2 body a skóre 2:12), ale v neděli vybojovaly skvělé třetí místo," uvedl Roman Zeisl.

 

Konečné pořadí turnaje:

Ženy:

01) PÚ Tým (Praha) 

02) Jablonec nad Nisou 

03) Gin Tým (Libušín) (Domácí tým)

04) Jestřábí Ženy (Jestřábí Lhota) 

05) AFK Slavia Malešice 

06) Pandy (Praha) 

07) Holky z KH (Kutná Hora)

 

Muži:

01) Géčka 

02) Keep Up F.C. 

03) Loni Druhý 

04) Cerveza Kladno 

05) Markovo Vole 

06) Lazaři (Stará garda Libušína) 

07) Digimoni 

08) Libušín (Tým pořadatele Lukáše Křenka)

09) Rodeo Boys 

10) Youngsters 

11) 8.Mrtvých 

12) Lišky (Tým pořadatele Romana Zeisla) 

13) Rychlá Rotta 

14) Samsung Bastardi 

15) Chicos jovenes 

16) Trafik

17) Slovan Kladno 

18) Meteor 

19) Jafra Slaný 

20) Haliganda 

21) Rebels United 

22) Hokejky 

23) BAF 

24) Free team

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí