Michael Frolík: Mně kratší tréninky prospívají

Pravé křídlo týmu NHL Calgary Flames Michael Frolík (28) tráví červenec střídavě v rodném Kladně a s rodinou v Praze. Kousek volna věnoval kladenský hokejový reprezentant také rozhovoru pro Vaše Kladno. 

Užíváte si sportovní volno. Byl jste s uplynulou sezonou spokojený?
Nebylo to ono. Poprvé v kariéře jsem kvůli zranění vypadl v sezoně na delší dobu. Čekalo se ode mne určitě víc, ale dobré záblesky tam byly. Věřím a udělám pro to všechno, aby příští sezona byla lepší. 

Co všechno pro to musíte udělat?
Kvůli Světovému poháru začínám letos letní přípravu o dva týdny dřív. Už se chystám na led, což je oproti minulosti pro mě hodně brzy, ale musím, a s Ondrou Pavelcem chodíme do posilovny. Prvního srpna letím na měsíc do Montrealu, kde pravidelně nabírám pod dohledem trenérů specialistů kondici. Na konci srpna se vracím do Česka, kde máme čtvrtého září reprezentační sraz.

Teď jsou v Česku v módě intenzivní krátké tréninky. Je to stejné i v Americe?
Je to asi podobné. Například v přípravě v Montrealu se při fyzičce hodinu nezastavíte. Čtyřikrát týdně jdeme na led. Tříhodinové tréninky s etapovými výjezdy na kolech se už asi nevrátí (směje se). Mně kratší tréninky prospívají.

Jak si užíváte rodinný život?
Je to pohoda (usmívá se). Po sezoně jsme byli na Floridě, teď jsme střídavě v Kladně a v Praze. Malá začíná běhat, poznávat, trošku už mluví, takže jsou s ní parádní zážitky. Babičky jsou rády, že nás vidí a samozřejmě ji rozmazlují, takže když je zpátky s námi, musíme ji vrátit i do trošku jiného režimu (směje se).

Jste zásadový táta?
Je to moje první dítě, tak spíš poznávám, co a jak. Výchovu z větší míry nechávám na Dianě, která je na rozdíl ode mne ráznější. Funguje nám to spolu dobře.

Jak nejčastěji trávíte rodinný život v Česku?
Bydlíme na pražském Smíchově kousek od dětského hřiště, takže hodně společného času s malou trávíme tam. Je to tam fajn. Ve volnu, když hlídají babičky, jdeme do kina nebo do divadla na muzikál. Prostě děláme většinou to, na co není v Americe přes sezonu čas.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí