Adam Kubík: S bronzem na krku převládá spokojenost!

Hokejbalové mistrovství světa (MS) juniorů je minulostí. Turnaj tří věkových kategorií hostil anglický Sheffield. V českém výběru kategorie do osmnácti let zazářil kladenský Adam Kubík, který mimo hokejbalu hraje hlavně za hokejové Rytíře. Kromě bronzové medaile se může pyšnit také oceněním za nejlepšího střelce turnaje. Své pocity popsal pro Vaše Kladno bezprostředně po příjezdu z Anglie.

Na šampionátu jste získali bronzové medaile, převládá spokojenost, nebo zklamání?
Po odřeném zápase s USA převládá spokojenost, ale zároveň je to náplast za smutek po nepovedeném zápase proti Kanadě, kdy jsme prohráli v boji o finále.

Mohl byste prozradit, jak vypadala týmová příprava před turnajem?
Tři víkendy před MS jsme měli přípravné kempy. První víkend se sešlo 25 hráčů a 3 brankáři. Potom se uzavřela finální nominace a čtyři hráči sestavu opustili. Další víkend jsme se sešli už v konečném složení na turnaj v Sheffieldu a tomu se také podřídila příprava.

V čem byli soupeři lepší než český výběr?
Neřekl bych, že soupeři byli lepší než my, protože jsme všechny přehrávali i přestříleli. Prohráli jsme jeden zápas s Kanadou, kdy jsme měli o dvacet střel na bránu více než soupeř. Chybělo nám trochu štěstí.

Během šesti zápasů jste dokázal posbírat devět kanadských bodů, čím si to vysvětlujete?
Největší podíl na všech mých bodech má hlavně duo Štefka a Kubišta, protože jsme si náramně sedli a všechno klapalo tak jak mělo. Nebojím se vůbec říci, že jsme byli jedna z nejlepších útočných trojic na šampionátu.

Co během celého turnaje považujete za největší zážitek?
V první řadě mě zaujal systém turnaje. Nehrálo se klasické play off, ale první dva týmy šly rovnou do finále, třetí a čtvrtý hrály o bronz. Jsem ale rád, že mám možnost srovnat český hokejbal s mezinárodním a musím říci, že mezinárodní hokejbal je na dobré úrovni. Sheffield je sám o sobě krásné město a jsem moc vděčný, že jsem se tam díky hokejbalu mohl podívat.

Máte v plánu se hokejbalu věnovat i do budoucna, nebo dáváte přednost hokeji?
Tahle otázka vrtá hlavou i mně. Hokej byl, je a bude pro mě vždy na prvním místě, ale hokejbal je skvělý sport, kterému se věnuji přes sedm let. Budu si to muset ještě nechat projít hlavou. Také záleží na domluvě s trenéry, jestli o mě projeví zájem a budou mě chtít i na další sezónu.

Matouš Soukup

Foto: Filip Červinka


Počasí Kladno

Předpověď počasí