Jiří Veselý: Věřím, že tentokrát postoupíme

Na „stará“ kolena dohrává slušnou fotbalovou kariéru v divizním kladenském SK. V neděli odehrál další z bezpočtu přípravných utkání a patřil k nejlepším na hřišti. Jiří Veselý (36) přitom před deseti roky ve stejné soutěži se stejným znakem na hrudi fandil kladenskému áčku při postupu do první ligy…

Máte v nohách prohru s Měcholupy. Ovlivnila zápas tvrdá příprava, kterou jste dosud absolvovali?
Zápas vnímám jako vrchol kondiční přípravy. V ní jsme měli hodně posilování, a to se určitě na naší hře podepsalo. Zároveň jsme si, myslím, že docela dobře, prošli herní věci, které nacvičujeme. Například křižné přihrávky do útoku a rozehrávku z vlastního pokutového území. 

Jak coby „mazák“ hodnotíte hru dorostenců, kteří nastoupili ve větším počtu do druhého, bezbrankového, poločasu?
Je na nich patrná snaha, mají pokoru i snahu hrát co nejlíp pro mančaft. Berou rady od starších hráčů a makaj´. Jsem s nimi spokojený.

Začínáte další sezonu v divizi. Tu jste před deseti roky hrál také, ovšem za kladenské béčko. Jak jste tenkrát vnímal první mužstvo, které právě postoupilo do nejvyšší soutěže?
Vzpomínám si, že v klubu všechno fungovalo, jak se na profesionální fotbal patří. Béčko hrálo o postup do třetí ligy s dvacetiletými hráči, áčko bylo nabité skvělými fotbalisty. Zdálo se, že Kladno má před sebou výbornou fotbalovou budoucnost. 

Měl jste ambice dostat se do ligové sestavy?
Párkrát jsem s áčkem trénoval, ale rozumně jsem viděl, že na stoperu hrají kluci, přes které nemám šanci se do sestavy propracovat. Byl to extrémně kvalitní mančaft a mně chyběla potřebná kvalita. Pak jsem odešel do třetiligové Vlašimi, s kterou jsme postoupili do druhé ligy. V ní jsem hrál i proti Kladnu. Uhráli jsme v Kladně remízu. Mě v té době mrzelo, že jsem si druhou ligu nezahrál za SK, i že Kladno v té sezoně zase sestoupilo. 

To je slavnější minulost. Jaká bude podle vás pro SK nová sezona?
Když jsem se do Kladna vrátil, prohlásil jsem, že chci s SK vybojovat postup do třetí ligy. To stále platí. V minulé sezoně jsme si postup nechali utéct, i když z mého pohledu v tom hrály roli i jiné vlivy, než pouze naše výkony na hřišti. Mančaft máme stále kvalitní, určitě budeme zase hrát nahoře a já doufám, že tentokrát ten postup vyjde.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí